Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.857
% 1.14
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.857
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Profesyonel Analistler Yanıtladı: Bitcoin Dibe Vurdu Mu?  

Bitcoin (BTC) fiyatına son zamanlarda düşüş hissi hakim oldu. Ancak analistlere göre, BTC trendi bir geri dönüşe yaklaşıyor olabilir. Kripto topluluğundaki önde gelen birkaç analist, BTC fiyat hareketinin yıllar içinde daha düzensiz bir şekilde geliştiğini ve azalan “döngülerin” Bitcoin’in dibe vurduğunu gösterdiğini savunuyor.

Analistler Bitcoin fiyatının dibe vurduğunu savunuyor

Önde gelen bir kripto para birimi analisti ve traderı olan David Russell, Bitcoin fiyatının dibe vurduğu sonucuna varmak için teknik analiz yapıyor. Russell, Bitcoin döngülerinin giderek kısaldığını veya piyasanın vadesinin artmasıyla “azaldığını” savunuyor. Bu nedenle azalan döngüler, dört yıllık yarılanma döngülerinin yerini aldı ve bu teoriye dayanarak, BTC fiyatı 25.000 dolar civarında dibe vurdu.

Analist, Bitcoin fiyatının daha ne kadar düşebileceğini araştırmak için üç teknik gösterge ve model kullanıyor. Russell, 200 haftalık hareketli ortalamaya bakıldığında, BTC fiyatının sürekli olarak bu seviyenin üzerinde işlem gördüğünü kaydediyor.

200 haftalık hareketli ortalama, grafikte göründüğünden beri destek görevi gördü ve Russell, BTC fiyatının tutarlı geçmiş performansı göz önüne alındığında, bu seviyenin büyük olasılıkla tutacağına inanıyor. Bu nedenle, popüler analist, BTC fiyatının 25.000 dolar civarına düşeceğini ve daha derine dalma olasılığının düşük olduğunu söylüyor.

BTC fiyat grafiği, turuncu renkte 200 haftalık hareketli ortalama

Ayrıca Logaritmik Büyüme Eğrisi’ne (LGC) dayanarak Russell, Bitcoin fiyatında %80’lik bir fiyat düşüşünün pek olası olmadığını savunuyor. Logaritmik analiz, tarihsel fiyat verilerini hesaba katan ve gelecekteki fiyat artışının potansiyel yolunu yansıtmak için eğriler geliştiren istatistiksel bir yaklaşım.

BTC LGC

On-chain veriler, Bitcoin için tünelin sonundaki ışığı gösteriyor

Bitcoin Uzun Vadeli Holder’ları veya SOPR, on-chain tüm kripto paralar için gerçekleşen kâr ve zararın derecesini yansıtan bir gösterge. 155 günden fazla ömre sahip bir BTC yelpazesini kapsıyor. Bu nedenle, uzun vadeli holder’lar tarafından gerçekleştirilen toplam kar veya zararı temsil eden uzun vadeli bir gösterge olarak kabul ediliyor. Değer birden büyük veya bire eşitse, holder’ların Bitcoin’i nötr bir seviyede veya kârla satabilecekleri anlamına geliyor. Birin altına düşmesi ise, bir kaybı gösteriyor.

Şu anki değer 0,72, bu da bazı BTC Uzun Vadeli Holder’ların zararına satış yapabileceği anlamına geliyor. Bitcoin’i üç ile on iki ay tutan yatırımcıların Bitcoin’lerini zararına sattıkları biliniyor. Analist, göstergenin değeri birin altına düştüğünden, potansiyel bir BTC dip oluşumunu gösterdiğini belirtiyor.

BTC Uzun Vadeli Holder’ları SOPR (SMA 7)

BTC’ye olan kurumsal talep düşüyor

Glassnode analistleri ayrıca BTC fiyat trendini ve on-chain ölçümleri de değerlendiriyor. Analistler, varlığın uzun vadeli Bileşik Yıllık Büyüme Oranı (CAGR) bir darbe aldığı için son 12 ayda Bitcoin fiyat performansında bir düşüş kaydediyor. Aşağıdaki grafik, BTC için yuvarlak rakamla 4 Yıllık Bileşik Yıllık Büyüme Oranını (CAGR) gösteriyor.

Bitcoin dört yıllık Bileşik Yıllık Büyüme Oranı (CAGR)

Grafik, Bitcoin için kurumsal talepte bir düşüş olduğunu ve konsensüsün, artan piyasa değerlemesi ile BTC için getiri profillerinin genel olarak azalmasının beklenebileceği yönünde olduğunu gösteriyor.

Guggenheim CEO’su, BTC’nin 8.000 dolara düşeceğine inanıyor

Coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere Guggenheim’ın Baş Yatırım Sorumlusu Scott Minerd, Bitcoin’de ayı eğiliminde ve BTC için 8.000 dolarlık aşağı yönlü bir hedef öngörüyor. Bununla birlikte Scott Minerd, Fed kısıtlayıcı politikalar uyguladığında dibin yakında gelmesini bekliyor. Scott Minerd, Bitcoin’de potansiyel bir dip oluşumu öngörüyor ve dibi 8.000 dolar olarak nitelendiriyor. Bu, Bitcoin fiyatında mevcut seviyelerden %70’lik bir düşüş anlamına geliyor. Minerd’in şu yorumda bulunuyor:

Sürekli olarak 30.000 doların altına düştüğünde, 8.000 dolar nihai diptir. Bu yüzden özellikle Fed’i sıkılaştırmasıyla birlikte, aşağı yönde çok daha fazla yerimiz olduğunu düşünüyorum.

Scott Minerd’ın BTC tahmini gerçekleşmesi durumunda, geçen ay 500 milyar dolar piyasa değerini silen kripto para piyasası daha fazla acıyla karşılaşacak.

Minerd’in önceki Bitcoin fiyat tahminleri başarısız oldu!

Scott Minerd, Aralık 2020’de Bloomberg’e, Guggenheim’ın varlık üzerindeki temel çalışmasına göre BTC fiyatının 400.000 dolara yükselebileceğini söylemişti. Bu tahminin yapıldığı sırada, BTC 20.000 dolar civarında işlem görüyordu.

Minerd’in tahmininden sonraki bir ay içinde BTC fiyatı 40.000 dolara yükseldi ve Guggenheim varlık için hedeflerinin arkasında durdu. Hatta Minerd, Bloomberg’e yatırımcıların BTC’yi onun tavsiyesi üzerine aldıklarını söyledi. Şubat 2021’de Minerd, firmanın araştırmasına dayanarak Bitcoin fiyatı hedefini 600.000 dolara çıkardı ve şu görüşleri ileri sürdü:

Dünyadaki altın arzına göre BTC arzını ve altının toplam değerinin ne olduğunu düşünürsek, BTC bu tür sayılara gidecek olsaydı, Bitcoin başına 400.000 ila 600.000 dolar arasını konuşuyor olurduk.

Bitcoin fiyatı daha sonra 63.000 dolardan Temmuz 2021’de 33.500 dolara düştü ve Minerd bu sefer 10.000 doları işaret etti. Minerd’in BTC dip tahmini önceki örneklerde gerçekleşmedi, ancak bu sefer tahmine potansiyel bir BTC dip oluşumuna işaret eden göstergeler eşlik ediyor. Twitter’daki kripto analistleri ve traderları, Guggenheim’ı ve analistlerini son derece yanlış BTC fiyat tahminleri nedeniyle eleştirdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir