Kriptolar:
29240
Bitcoin:
$62.735
% 0.11
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.41
Piyasa Değeri:
$2.23 T
% 2.73
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 62.735
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.23 T

Profesyonel Analist, Haftaya Altın’da Bu Seviyeleri Bekliyor!

Sarı metal, son birkaç haftadır dirençli. Piyasa bir konsolidasyon modelinde kalmaya devam etse de, yatırımcılar değerli metalden vazgeçmeye hazır görünmüyor. Profesyonel analist Gary Wagner’in piyasayı yorumlarını ve altın analizin, kendi anlatımıyla okuyucularımız için hazırladık.

Fed nasıl bir hamle yapacak?

Federal Rezerv’in bir sonraki FOMC toplantısına iki haftadan kısa bir süre kaldı ve piyasa katılımcıları Jerome Powell ve diğer Federal Rezerv oylama üyelerinden fikir alıyor. Coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verildiği üzere Jerome Powell’ın son açıklamaları, enflasyon konusundaki pozisyonunda büyük bir değişikliğe işaret etti. En son açıklamalarına kadar enflasyon seviyelerinin zirve yaptığını, geçici olduğunu ve düşmeye başlayacağını savundu. Ancak Mart ayı için TÜFE’nin şu anda %8,5’te ve PCE endeksinin Şubat’ta %6,4’te geldiği gerçeğine dayanarak bu varsayımları yeniden değerlendirmek zorunda kaldı. Mart ayı PCE rakamları 29 Nisan’da açıklanacak.

Federal Rezerv’in tüm üyelerinin açıklamaları, ileriye dönük yönlendirmelerini tanımlamak için kullanılan kelimelerde özünde ince değişiklikler içeriyordu. Jerome Powell’ın enflasyon konusunu doğrudan ele aldığı bu hafta durum böyle değildi. Powell ilk kez şunu kabul etmek zorunda kaldı:

Biraz daha hızlı hareket etmek uygun. Amacımız, talep ve arzı senkronize bir şekilde geri almak için araçlarımızı kullanmak ve bunu bir resesyon anlamına gelen yavaşlama olmadan yapmamız lazım. Çok zorlu olacak.

Mart FOMC toplantısında, Federal Rezerv, Fed Fon Oranını neredeyse %0’dan %0,25’e oranında artırarak, faiz oranını normalleştirme veya “yükseltme” sürecini başlattı. En son enflasyonist veriler, Amerikalıların Ocak 1982’den bu yana en yüksek enflasyonist baskıyı yaşadıklarını gösteriyor ve bu da Federal Rezerv’in bu yılki geri kalan FOMC toplantılarında çok daha şahin bir para politikası benimsemesini neredeyse kesin kılıyor.

“Fed’in ‘yumuşak iniş’ amacına ulaşma şansı son derece düşük”

St. Louis Federal Rezerv Başkanı James Bullard, ileriye dönük rehberliklerindeki değişiklikler hakkında sözlerini kesmedi. Pazartesi günü yaptığı online bir konuşmada Bullard, 75 baz puanlık bir artışa değinerek, potansiyel bir 75 baz puanlık artış söz konusu olduğunda “Bunu dışlamazdım” dedi. Bullard ayrıca, Federal Rezerv enflasyonu ehlileştirme görevine başlarken, %0,50’lik çoklu faiz artırımlarının neredeyse kesin olduğunu söyledi.

Elbette Merkez Bankası, resesyona yol açacak bir ekonomik daralma yaratmadan enflasyonu %2 hedefine taşıma ikilemiyle karşı karşıya. Jerome Powell hem de James Bullard, “yumuşak iniş”in mümkün olduğunu iddia etseler de, Fed’in böyle bir başarıyı yakalama olasılığı son derece düşük.

Fed’in para politikasının gelecekteki görünümündeki bu dinamik değişiklikler, finansal piyasaların birçok sektörüne dalgalar gönderdi. ABD Hazine tahvillerinde doların gücü ve daha yüksek getiriler, bir dizi güçlü faiz artırımının neredeyse kesin olasılığından yararlandı. ABD hisse senetleri ve altın gibi güvenli liman varlıkları, yaklaşan faiz artışlarının doğrudan bir sonucu olarak katı fiyat düşüşleri yaşadı.

“Düzeltme setleri, altın için kilit seviye olarak 1.927 doları gösteriyor”

Altın, 2003 dolara ulaştığı 18 Nisan’dan bu yana agresif bir şekilde geriledi. Altın bu hafta %3,54 değer kaybetti. Bununla birlikte, mevcut çalışmalarımız 1.927 dolardan teknik destek için güçlü bir potansiyel olduğunu gösteriyor. Aşağıdaki altın grafiği, desteğin iki Fibonacci düzeltme setine dayandığını gösteriyor.

Uzun düzeltme seti, Şubat ayında meydana gelen 1.777 dolardan başlıyor ve Mart ayının ilk haftasında meydana gelen 2.078 dolarda sona eriyor. İkinci veri seti 2.078 dolardan başlıyor ve kısa bir düzeltme dönemini sonlandıran Mart sonunda gerçekleşen 1.885 dolarda sona eriyor.

Kombine Fibonacci düzeltme setlerinin ikisi de kilit seviye olarak 1.927 doları gösteriyor. Daha uzun veri setinin %78’lik bir Fibonacci düzeltmesi ve daha kısa veri setinin %50’lik bir düzeltmesidir. Her iki çalışmanın da bu fiyat noktasının anlamlı olduğunu göstermesi, altın fiyatlarının bu seviyede teknik destek bulma olasılığını güçlendiriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir