Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.835
% 2.05
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.835
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Profesyonel Analist: Altın Fiyatı, Aralık’a Kadar Bu Seviyelerde!

Aşırı yüksek enflasyon ve Ukrayna’daki jeopolitik krizin birleşimiyle, altın fiyatı 2.000 doların üzerine çıkarak, bir güç belirtisi gösterdi. Profesyonel analist Gary Wagner’in piyasa yorumlarını ve analizlerini kendi anlatımıyla okuyucularız için hazırladık.

Piyasanın gündemi: Enflasyon, faiz artırımları, jeopolitik riskler

Geçen hafta boyunca, Federal Rezerv ve küresel merkez bankalarının yükselen enflasyonu düşürmek için neredeyse imkansız bir görevle nasıl karşı karşıya kaldıklarına odaklandık. Oranları mevcut enflasyon seviyesinin en az yarısına yükseltmek de dahil olmak üzere çarpıcı önlemler alınması gerekecek. Bu, oranları %4 – %6’ya çıkarmak anlamına geliyor.

Ancak bu tek başına enflasyonist normalleşmenin sonunu getirmez. Bu hedefe ulaşmak için hükümetler, 40 yılın zirvesine yol açan birincil güçlere odaklanmak zorunda. Enflasyon seviyeleri, Rusya Ukrayna’ya saldırmadan çok önce tırmanmaya başladı. Merkez bankaları, durgunluk sırasında meydana gelen harap olmuş ekonomileri yeniden inşa etmek ve eylemleri durgunluğa yol açmadan bir görevi yerine getirmek için küresel olarak muazzam miktarda sermaye tahsis etmeye başladılar. İkincisi, küresel devalüe olmuş para birimlerinin yanı sıra fiyatları yukarı çeken birincil güç, şimdiye kadar henüz çözülmemiş tedarik zinciri sorunlarıydı.

Coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verildiği üzere Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesi, yangına jet yakıtı ekleyerek, özellikle enerji ve gıda maliyetlerindeki arz endişelerini artırdı. Rusya, dünya çapındaki ülkelere üçüncü büyük petrol ihracatçısı. Ve özellikle mısır ve buğday üretimi, hem Ukrayna hem de Rusya’dan ihraç edilen büyük bir bileşene sahiptir.

Örneğin Ukrayna, dünyanın en büyük beşinci mısır üreticisi ve ihracatçısı ve Rusya, küresel olarak üçüncü en büyük buğday ihracatçısı. Toplu olarak, dünya çapında ihraç edilen bu tahılların saygın bir yüzdesini temsil ediyorlar. Kuşkusuz, bu ihracat savaşın başlangıcından bu yana durdu ya da büyük ölçüde azaldı.

Enflasyondaki son artış, gıda ve enerji maliyetlerinden kaynaklanıyor. Sadece benzin fiyatları geçen ay %18 arttı. Amerika Birleşik Devletleri bir numaralı petrol üreticisi olmasına rağmen, ABD ve Avrupa Birliği tarafından Rusya’nın petrol boykotundan büyük ölçüde etkilendi.

“Yıl sonundan önce altın fiyatı, ATH seviyesine meydan okuyabilir”

Bu enflasyonist güçlerin o kadar ısrarcı olacağına inanıyorum ki, tedarik zinciri sorunlarının bu yıl çözülmesi akıl almaz ve 2023’te çözülmeleri pek olası değil. Küresel para birimlerinin değer kaybetmeye devam etmesiyle birlikte bu endişe, çift haneli enflasyon için bir reçetedir.

Yatırımcılar, halihazırda var olan belirsizliğe karşı korunmak için en güvenli varlık sınıfı olarak altına ve ABD borçlanma araçlarına yöneldiler. Bununla birlikte, altın fiyatı 2.003 dolara kadar yükseldiğinde en çok dikkat çeken şey bugünün gün içi en yüksek seviyesi oldu.

Aynı zamanda, bu fiyatı tutmada başarısız oldu ve bu kazancın yaklaşık 21 dolarını geri verdi. Net sonuç, altının gün içinde 7,10 dolar kazanması ve hala fazlasıyla güçlü görünmesiydi. Benim düşünceme göre, altının kapanış bazında 2.000 doları kırması ve ardından daha yüksek fiyatlara geçmesi mümkün, ama ne zaman olacak.

Şu anda, teknik çalışmalarımız 2.000 dolarda direnç olduğunu ve 2.016 dolarda daha güçlü bir direnç olduğunu gösteriyor. Bununla birlikte, teknik çalışmalarımız, yıl sonundan önce geleceğine inandığım bir noktada belirli fiyat noktalarına ulaşmak için gereken zaman grafiğine bakmasa da, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2.088 dolara meydan okuyacağız ve onu çıkaracağız.

Daha önce 2.166 – 2.300 dolar arasında değişen altın tahminlerim son dört ayda yayınlandı. Dört ay önce bu tahminler aptalca ve aşırı iyimser olarak algılanabilirdi. Ancak bugün 2.000 doların üzerindeki kırılma, kesinlikle bu üst düzey tahmini daha ulaşılabilir ve gerçekçi kılıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir