Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.882
% 3.30
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.882
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Powell: Yüksek enflasyonu düşürmek için faiz artışları sürmeli

Fed Başkanı Jerome Powell enflasyonu düşürmek için faizleri artırmaya devam edeceklerini belirtirken Fed üyelerinin çeşitli şoklara karşı “çevik” olması gerektiğini belirtti.

ABD Senatosu Bankacılık Komitesi yarıyıl sunum konuşması yayımlanan Powell “Devam eden faiz artışlarının uygun olduğunu düşünüyoruz. Enflasyon yukarı yönlü sürpriz yaptı ve daha fazla sürpriz kapıda olabilir. Bu yüzden gelecek veriye ve görünümün gelişimine yanıt verirken çevik olmalıyız” dedi.

Powell’ın konuşması büyük ölçüde geçen haftaki faiz kararında verdiği mesajları yeniden vurguladı. Fed geçtiğimiz hafta 1994’ten bu yana ilk kez tek seferde 75 baz puanlık faiz artışı yapmış ve faiz bandını %yüzde 1,5- yüzde 1,75’e yükseltmişti.

Powell geçtiğimiz hafta temmuz toplantısı için bir başka 75 baz puanlık artış ile birlikte 50 baz puanlık hamlenin de masada olduğunu söylemişti. Fed Üyesi Christopher Waller bu hafta sonu yaptığı konuşmada 75 baz puanlık faiz artışını destekleyeceğini duyurmuştu.

Powell Senato konuşmasında, “Yüksek enflasyonun yarattığı zorlukların farkındayız. Enflasyonu düşürme hedefine güçlü bir şekilde bağlıyız. Bunun için süratle hareket ediyoruz” dedi.

Amerikan ekonomisinin çok güçlü olduğunu belirten Powell “Ekonomi daha sıkı para politikasıyla baş edebilecek konumda” değerlendirmesini yaptı.

Powell çarşamba günü işgücü piyasası için “aşırı sıkı” yorumunu yaptı. Powell “Finansal koşulların sıkılaşması ekonomiyi soğutmaya devam edecek ve talebin arzla daha iyi bir denge yakalamasını sağlayacak” dedi.

Son verilere göre ABD’de TÜFE geçtiğimiz ay yıllık yüzde 8,6 ile 40 yılın zirvesinde gerçekleşti. Artan yaşam maliyeti birçok Amerikalıyı zorlarken ABD Başkanı Joe Biden’a olan destek de Kasım ayındaki ara seçimler öncesi geriliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Altcoin’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir