Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.522
% 1.99
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.522
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Popüler Analist Uyardı: Bu Altcoin, Büyük Düzeltme Yapabilir!

Mevcut piyasa düzeltmesinde, Ripple (XRP) ve Terra (LUNA) gibi özel yetenekli altcoin projelerinin ne kadar dayanıklı olduğunu gördük. İlginç bir şekilde, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Solana ve Avalanche gibi ilk 10 kriptoları geçen haftaya göre çift haneli değer kaybederken, XRP ve LUNA bu süreci yukarı yönlü değerlendiriyordu. Popüler bir kripto analisti LUNA için sonun yaklaştığını düşünüyor. Tahminlerin kesinlik bulundurmadığını unutmadan, bu analizlerin detaylarına göz atalım.

“Bu altcoin şiddetli düzeltme yapabilir”

Tanınan bir kripto yatırımcısına göre, Ethereum’un en güçlü rakiplerinden birinin önemli bir düzeltici hamle yapması bekleniyor. Light lakaplı Twitter analisti, 149.400 takipçisine Terra’yı (LUNA) 51 dolar fiyat hedefiyle açığa sattığını (short) paylaştı. Terra tabanlı stabilcoin TerraUSD nedeniyle, DeFi ödeme ağının zarar göreceğine inanıyor. Light, aşağıdaki teknik grafiği yorumluyor:

Short LUNA/USDT pozisyonum 98 dolardan başlıyor. Setup, altcoin ayı piyasasındaki çift tepe vuruş başarısızlığı nedeniyle ihlal edildi.

Terra, kullanıcıların TerraUSD (UST) gibi stablecoin’ler oluşturmak için yerel kripto para birimi LUNA’yı yakmalarına izin veren bir Blockchain ağı. UST yatırımcıları, stablecoin’lerini LUNA’ya çevirebilir veya ödünç verme platformu Anchor Protocol (ANC) ile yatırabilir ve yıllık %19,5’lik bir getiri (APY) elde edebilir. Coinmühendisi.com olarak verilerini paylaştığımız analatik firması IntoTheBlock’a göre, Anchor Protocol’ün %20’nin üzerindeki APY’yi korumak için UST için borçlanma oranı %13.

Analist neden short pozisyon tercih ediyor?

Light, kripto piyasasındaki mevcut olumsuz tutum nedeniyle, yatırımcıların UST ödünç almakta tereddüt edeceklerine inanıyor ve bu da Anchor Protocol’ün %19,5 APY’sini uzun vadede sürdürülemez hale getiriyor. Yatırımcılar, bu durumda en iyi Ethereum (ETH) rakibini satmak amacıyla UST’lerini LUNA’ya çevirebilirler.

LUNA, yazım sırasında 90 doların hemen altında işlem görüyor. Light’ın hedefine doğru bir hareket, yaklaşık %41’lik olası bir düşüş anlamına gelecek.

Terra’dan son gelişmeler

Altcoin projesinden yakında tarihli gelişmelerde, Terraform Labs’ın (TFL) CEO’su Do Kwon, Terra geliştiricisinin yedinci en büyük kripto para biriminin ekonomisini sağlıklı tutmak için 1,2 milyar dolar değerinde 12 milyon LUNA katkıda bulunduğunu açıkladı:

Luna Foundation Guard (LFG), TFL’den fazladan 12 milyon LUNA aldı…Nakit, LFG’nin rezervlerini genişletmek için kullanılmadan önce UST oluşturmak için yakılacak. Bu, cari fiyatlarla UST rezervlerine 1,2 milyar giriş artışını temsil ediyor.

Borçlanma talebi minimum olduğunda, Terra yüksek APY’sini ödemek için UST rezervlerini kullanır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir