Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.572
% 1.75
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.572
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Popüler Altcoin Hacklendi: Coinler Çalındı, Fiyat Çakıldı!

Wu Blockchain raporlarına göre, layer-1 Blockchain ağı Elrond, çalınan ve piyasada dolaşıma bırakılan değeri 1.65 milyon dolardam fazla token ile saldırıya uğradı ve bu da Elrond’un altcoin projesi EGLD’de yüzde 95’lik büyük bir düşüşe neden oldu. Saldırının belirli bir borsaya yönelik olduğu bildirildi. İşte detaylar…

Elrond, 1.6 milyon dolarlık EGLD kaybetti

Öncelikle Elrond (EGLD) CEO’su Beniamin Mincu, 6 Haziran’da “Maiar DEX’teki şüpheli faaliyetler” hakkında tweet attı. Daha sonra, NFT projesi Elrond Lucky Birds’ün kurucusu Andu Tabacu, Blockchain gezgininden gelen verilere dayanarak USDC’ye satılan altcoin EGLD’nin ekran görüntülerini yayınlayarak bulgularının ayrıntılarını paylaştı. Tabacu, bunun muhtemelen “piyango tipi akıllı sözleşmeler” ile ilgili bir istismar olduğunu söyledi.

İstismarla bağlantılı, f854j, fu950 ve 4ww0rt ile biten en az üç adres var. Bu adresler aynı anda oluşturuldu ve Binance borsasından fon aldı. Borsadan bir miktar para aldıktan sonra, “dağıt” işlevine sahip bir akıllı sözleşme uyguladılar. Sonraki bir saat içinde, geri çekme işleviyle yeni bir operasyon gerçekleşti ve ardından bilgisayar korsanları 1.65 milyon dolar değerinde token aldı. Hackerların bir operasyonla bu kadar büyük miktarda parayı nasıl çekebildiği belli değil. Konuya dair tweet atan Wu Blockchain, aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Bir L1 ağı olan Elrond’da bir güvenlik ihlali oldu. Hackerlar yaklaşık 1.65 milyon dolarlık EGLD’yi çaldı ve bunları Maiar DEX’i aracılığıyla sattı. Satış, EGLD’de yüzde 92’lik bir düşüşle sonuçlandı. Şu anda yetkililer, DEX ve ilgili API’ları askıya aldı.

Son durum nedir?

Fonları çaldıktan sonra, bilgisayar korsanları yeni adresler oluşturarak ve fonları bir ağdan diğerine taşıyarak kasıtlı olarak izlerini gizlemeye çalışıyorlar.  Mincu, sorunun tespit edildiğini ve geliştiricilerin “acil bir düzeltme üzerinde çalıştığını” söyleyerek ilk güncelleme geçtiğimiz gün yayınladı. Ayrıca, bu süre zarfında destekleri için Elrond topluluğuna teşekkür etti. Mincu birkaç saat sonra başka bir güncelleme daha yayınladı ve bir düzeltmenin yapıldığını doğruladı. Maiar borsası, kullanıcı fonlarının güvende olduğunu ve “ödüllerin devam edeceğini” belirten bir hata sayfasıyla birlikte, bir süre çevrim dışı kaldı.

Altcoin fiyatı çöküş yaşadı

Bu sırada, Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere ekosistemin tokenı olan EGLD duyurunun ardından keskin bir düşüş yaşadı ve boğalar fiyatı yükseltmek için devreye girmeden önce 66.09 dolara düştü. O zamandan beri saatlik fiyat hareketi bir yükseliş eğilimi gösteriyor, ancak EGLD hala Mincu’nun tweet’inden önce fiyatın altında işlem görüyor.  EGLD tokenındaki düşüş, özellikle KuCoin’deki EGLD / USD Coin (USDC) paritesinde yüzde 95 oranında gözlemlendi. Tether (USDT) çiftinde ise bu kadar büyük bir anormallik gözükmüyor.

Coin, yazım sırasında 67 dolar civarında el değiştiriyor. Son 24 saatte yüzde 8.3, son 7 günde yüzde 20.6, son 30 günde ise yüzde 42’lik bir düşüş yaşanmış gibi görünüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir