Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$66.757
% 0.45
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 66.757
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Polkadot (DOT) Nedir?

Polkadot , rastgele verilerin basitçe tokenler yerine blok zincirleri arasında taşınmasına izin veren bir ağ protokolüdür.

Polkadot, parachains olarak bilinen genişleyen özel blok zincirler ekosistemini birbirine bağlar ve güvence altına alır. Polkadot uygulamaları ve hizmetleri, zincirler arasında güvenli bir şekilde iletişim kurabilir ve gerçekten birlikte çalışabilir bir merkezi olmayan web için zemin hazırlayabilir.

Polkadot, özel bir blok zincirinden izin verilen verileri alan ve bunu genel bir blok zincirinde kullanan uygulamaların geliştirilmesine olanak tanır.

Polkadot (DOT) Nasıl Çalışır?

Polkadot blok zincirleri birbirine bağlar ve izole ağlar çağını sona erdirir. Polkadot’un XCM kullanımı, şimdiye kadar görülmemiş mal ve hizmetleri ortaya çıkararak her türlü verinin zincirler arası güvenli alışverişini sağlar.

XCM Nasıl Çalışır?

XCM, zincirler arası iletişimin nasıl oluşturulacağını, gönderileceğini ve anlaşılacağını belirtir. Hedef zincir, alındıklarında XCM mesajlarında bulunan talimatları yürütür.


Polkadot projesinin kurucuları kimlerdir?

Robert Habermeier  

Polkadot’un kurucu ortağı Robert Habermeier, Thiel Üyesidir. Blockchain araştırma ve geliştirme, dağıtılmış sistemler ve kriptografi konularında bir geçmişi vardır. Uzun süredir Rust topluluğunun bir parçası ve son derece paralel ve performanslı çözümler yaratmak için dilin güçlü yanlarını kullanmaya odaklandı.

Dr.Gavin Wood

Gavin, Ethereum’un kurucu ortağı ve CTO’su olarak blockchain teknolojisini geliştirmeye başladı. Sağlamlık, Yetki Kanıtı fikir birliği ve Fısıltı gibi önemli blok zinciri bileşenleri yarattı. Gavin artık Substrate ve Polkadot at Parity’deki yenilikleri denetliyor. 2014’te “Web 3.0” ifadesini yarattı ve şu anda Web3 Vakfı’nın Başkanı olarak görev yapıyor.

Peter Czaban

Peter, yeni nesil dağıtık teknolojilerin geliştirilmesine yardımcı olmak için çalıştığı Web3 Vakfı’nın Teknoloji Direktörüdür. Mühendislik Yüksek Lisans derecesini, Bayesian Makine Öğrenimi üzerine yoğunlaşarak Mühendislik Bilimi okuduğu Oxford Üniversitesi’nden aldı. Savunma, finans ve veri analitiği sektörlerinde örgü ağlar, dağıtılmış bilgi tabanları, nicel fiyatlandırma modelleri, makine öğrenimi ve iş geliştirme üzerinde çalıştı.

Polkadot (DOT) Tokenomics Nasıldır?

 

Polkadot, resmi olarak Ağustos 2020 tarihinde piyasaya çıkmıştır.

%50 : Açık Arttırma Yatırımcılarına

%30 : Web 3 Vakfı

%11.6 : Gelecek satış

%5 : SAFT Yatırımcıları

%3.4 : Özel Satış Yatırımcıları

Polkadot’un piyasa değeri nedir?

Maximum arzı  sınırsızdır

Toplam arzı : 1,230,773,989

Bugünkü piyasa değeri : $8,537,047,170

Dolaşımdaki DOT miktarı : 1,120,000,000

Polkadot’u nereden satın alabilirim?

Polkadot (DOT), Dünyanın en büyük borsalarından biri olan Binance borsasında listelidir.

Polkadot’u Binance komisyon indirimli linkimizden kaydolarak temin edebilirsiniz.

Binance kullanımına dair videomuzu izleyerek Polkadot ve Kripto paralar ile ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Polkadot (DOT) Nedir?” te bir düşünce

  1. Pingback: Kusama (KSM) Nedir? – COİN MÜHENDİSİ

  2. Pingback: Band Coin Neden Yükseldi ? – COİN MÜHENDİSİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir