Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.409
% 1.11
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.409
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Piyasayı Çökerten Altcoin 6x Yaptı! Neler Oluyor?

Altcoin piyasası sıradaki LUNA-UST sınavını ETH-stETH ile veriyor. Bu ikilide büyük fon tutan Celsius, fiyat istikrarının kaybolmasıyla baskı altında kaldı. Yatırımcıların getiri olarak kazandıkları CEL, dünden öncesine kadar bir süredir düşüşteydi. Ardından, 14 Haziran’da aniden %600’ün üzerinde yükseldi. Ancak analistler bunun büyük olasılıkla bir işlem hatası veya kısa vadeli traderlerin tasfiyesinden kaynaklandığını söylüyor.

Celsius (CEL) neden yükseldi?

Coinmuhendisi.com olarak aktardığımız üzere, Celsius 14 Haziran’da medya manşetlerini doldurdu. 14 Haziran’daki haberler, platformun CEL tokeninin, bir değişim aksaklığı veya kısa süreli bir sıkıntı gibi görünen bir olaydan sonra büyük kazançlar elde etmesini içeriyor. CEL fiyatı bir ani mumda 0.18 dolardan 1.55 dolara yükseldi. Ardından aynı bir saatlik mum içinde tekrar 0.60 dolara düştü.

Şu anda analistler, patlayıcı fiyat kırılmasının nedeni konusunda endişeli. Bazıları Celsius’un borçlarının bir kısmını geri ödemesini gerekçe olarak gösteriyor. Diğerleri FTX borsasındaki olası bir hatayı kısa bir sıkışıklığın nedeni olarak görüyor.

Borçların geri ödenmesi altcoin yatırımcılarına güven veriyor mu?

Celsius bir takım borçlarını kapatmak için çabalılarını sürdürüyor. Bazı yatırımcıların bunu, platformun mevcut kargaşadan sağ çıkabileceğinin bir işareti olarak görmesi mümkün.

Twitter analisti Hsaka, on-chain verilerin, yakın zamanda Celsius tarafından kontrol edilen bir cüzdana yatırılan 28 milyon dolarlık Dai’nin (DAI) o zamandan beri borç geri ödeme adresi olarak tanımladığı ayrı bir adrese gönderildiğini gösterdiğini söyledi.

Analistler, Celsius’un stratejisinin fon bulundurduğu MakerDAO kasalarındaki tasfiye fiyatını düşürmek ve nihayetinde iflastan kaçınmak olduğuna inanıyor.

FTX’te kullanıcı ara yüzü sorunları

Borç geri ödemesinin başlaması Celsius’a daha fazla güven verilmesine yardımcı oldu. Ancak, yine de birkaç kripto yatırımcısı FTX borsasında token alıp satmaya çalışırken sorunlar yaşadığını bildirdi.

Yukarıdaki tweet’e verilen birkaç yanıt, FTX’te CEL satmaya çalışırken kullanıcı zorluklarını doğruladı. Ek olarak, Twitter kullanıcısı Karl Larsen, “short’larımızı yalnızca 0,87-0,95’te doldurabileceklerini” söyledi.

FTX’teki kullanıcı ara yüzüyle ilgili zorlukların CEL’in hızlı yükselişinde rol oynama olasılığı, CEL fiyatının yükseldiği zamana göre kullanıcı ara yüzünün ne zaman düştüğünü vurgulayan aşağıdaki grafiği yayınlayan analitik sağlayıcısı TheKingFisher tarafından da not edildi.

TheKingfisher’a göre, ara yüz sorunları ortaya çıktığında, “çoğu trader pozisyonlarını hedge edemedi, kapatamadı [veya] azaltamadı”. Firma bir notta şunları bildirdi:

Spot piyasası, endeksi kırmak ve kasıtlı olarak tasfiyeleri tetiklemek için 2 doların üzerine çıktı. Bu, yatırımcıları tasfiye etmek için bir nokta manipülasyonu. Endeks FTX’in kendisinde hesaplanıyor. Bu, piyasayı düzenli tutmak için dolandırıcılığa karşı sınırlarının dışında değil.

Bu sadece başka bir short squeeze

Bazı altcoin analistleri, Saleem Lala’nın belirttiği gibi, fiyat kırılmasının eski moda bir kısa süreli sıkışmadan başka bir şey olmadığını söylüyor.

CEL’in fiyatının ilerlemesiyle neler olacağı yakında ortaya çıkacak. Analistler göre en olası suçlunun kademeli bir tasfiye olduğu görülüyor. Çünkü bu tür olaylar güçlü piyasa dalgalanması sırasında sık grülmektedir. Örneğin, Chain (XCN), fiyatı nedeniyle 14 Haziran’da benzer bir olay geçirdi. Ardışık tasfiyeler nedeniyle %95 düştü.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir