Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.537
% 2.20
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.537
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Piyasada düşüş sürerken Ethereum arzı, Merge sonrasında ilk kez azaldı

Investing.com – Toplam Ethereum arzı, Eylül ayındaki büyük güncellemenin ardından ilk kez resmi olarak düşüşe geçti. 

Ethereum ağı, tarihinin en büyük güncellemesi Merge ile iş ispatı (PoW) mekanizmasından hisse ispatına (PoS) geçişini tamamlamasından yaklaşık iki ay sonra resmi olarak deflasyonist hale geldi. Ethereum arzını takip eden ultrason.money verilerine göre Merge sonrası Ether arzı, şu an yaklaşık 600 ETH düştü. Bununla birlikte Ethereum’un yıllık deflasyon oranı %1 olarak hesaplanıyor.

Ultrason.money sitesinde simüle edildiği üzere Ethereum ağı, PoW mekanizmasında kalsaydı yıllık %2,5 olmak üzere ortalama arz değişimi 654 bin ETH artışla devam edecekti.

Toplam ETH arzının düşüşe geçmesi, Ethereum destekçileri tarafından memnuniyetle karşılanıyor. Ancak bu olumlu gelişme, kripto para piyasalarının sert satışlara maruz kaldığı bir haftada gelirken, kripto para için önemli bir katalizör etkisi olmaktan uzak kaldı. Bunun yanında ETH arzındaki keskin düşüşün piyasa fiyatındaki düşüşle beraber geldiğini belirtmekte fayda var.

Ethereum ağıyla ilgili diğer güncel gelişmelerde son olarak Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, ağın teknik yol haritasına yeni bir aşama eklemesi vardı. Bu yeni aşamayla, Ethereum ağının daha merkezsiz ve sansür direncinin yüksek olması hedefleniyor.

Scourge adı verilen bu aşamayla Ethereum’un yol haritası, artık altı fazdan oluşacak. Ethereum, Merge sonrası yol haritasında ikinci aşama olan Surge’a geçti. Bu aşamada, ağın saniyede 100.000 işlemi gerçekleştirmesi için roll-up’lar devreye alınacak.

Buterin’in belirttiği üzere, Scourge artık ağın yol haritasında bir sonraki aşama olacak ve ardından Verge, Purge ve Splurge fazları gelecek.

Ethereum fiyatında son durum

Ethereum fiyatı, son 24 saatte 1.136 dolara kadar geriledi. Şu an ise %18’e yakın değer kaybıyla 1.200 dolar bandında bulunurken düşüş eğilimini sürdürüyor. Dünden bu yana hızlana  düşüş dalgasıyla birlikte en büyük altcoin konumundaki Ether, haftalık bazda %20 değer kaybetti.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir