Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.989
% 0.83
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.989
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Piyasa Emir Tipi Nedir?

Bir piyasa emri, bir komisyoncuyu, emir verildikten hemen sonra kripto para almaya veya satmaya yönlendirir. Yatırımcılar, fiyatı ne olursa olsun bir pozisyona hemen girmek veya çıkmak istediklerinde piyasa emirlerini kullanırlar. Aksine, bir limit emri, bir komisyoncuyu yalnızca belirli bir fiyata ulaştığında bir kripto parayı almaya veya satmaya yönlendirir.

Bir piyasa emri, komisyoncunun kripto para alım satımını tamamlayacağını garanti ederken, bir limit emri bunu yapmaz. Bununla birlikte, bir piyasa emri, ticaretin yatırımcının memnun olduğu bir fiyattan gerçekleşeceğini garanti etmez.

Örneğin, bir şirketi derinlemesine araştırdıktan sonra, bunun mükemmel bir uzun vadeli yatırım olduğuna inanıyorsunuz. Hisse senedini basitçe satın almak ve elinde tutmak istediğinizden, hisse senedinin başlangıç ​​fiyatı hakkında fazla endişe duymuyorsunuz. Bir piyasa emri verirsiniz ve ticaret, cari işlem fiyatı civarında gerçekleştirilir. Bunun yerine, mevcut işlem fiyatına yakın bir fiyat kullanarak bile bir limit emri verirseniz, hisse senedi siparişiniz tamamlanamayabilir. Bu, ticareti yaptığınız gibi hisse senedinin fiyatı limit emri tarafından belirtilen fiyattan uzaklaşırsa gerçekleşebilir.

Bir piyasa emrinin limitli emre tercih edilebilir olduğuna dair başka bir örnek, yatırımcının bir şirkete olan güvenini kaybetmesidir. Asla gerçekleşmeyecek potansiyel bir toparlanmayı beklemek yerine, kaybetmekte olan bir pozisyondan şimdi çıkmak istiyorsanız, tüm hisselerinizi satmak için bir piyasa emri gönderebilirsiniz. Bu senaryoda bir limit emri verirseniz, işlem gerçekleştirilmeyebilir ve bu da hisse senedini tutmaya devam ettiğinizde daha da büyük kayıplara neden olabilir.

Bir limit emri üzerinden bir piyasa emri kullanmanın en büyük riski, bir yatırımcı olarak bir hisse senedi için ödediğiniz fiyat veya bir satıştan elde ettiğiniz para miktarı üzerinde hiçbir kontrolünüzün olmamasıdır. Bir hisse senedinin fiyatı siz piyasa emri vermeden hemen önce aniden hareket ederse, beklediğinizden çok daha fazlasını ödeyebilir veya çok daha azını alabilirsiniz. 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir