Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$63.511
% 3.43
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 63.511
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Piyasa Analisti: Altın’ı Haftaya Bu Seviyelerde Bulabilirsiniz!

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi, yatırımcıların güvenli liman varlıklarına dönerek altın fiyatlarını yükseltmesine sebep oldu. Geçtiğimiz hafta boyunca bu sebeple ivme kazanan altın, önümüzdeki hafta nasıl hareket edecek? Coinmühendisi.com olarak analist Christopher Lewis’ın haftaya yönelik analizini aktarıyoruz…

Analist, altın için bu seviyelere dikkat çekiyor

Analist Christopher Lewis’a göre altın piyasaları, haftaya başlamak için başlangıçta daha yüksek bir boşluk bıraktı, bu boşluğu doldurmak için geri çekildi ve ardından doğrudan sıçrama yaşadı. Uzman, altının olağanüstü güçlü olmaya devam ettiğini ve şimdi 2.000 dolar seviyesine doğru gitmeye hazır gibi göründüğünü belirtiyor. Ons altının fiyatı, haftayı 1.970 dolar civarından kapatmış durumda. Lewis’a göre altının neden yükselebileceğini düşünmek için pek çok neden var, bunların en azı jeopolitik kaygılar olacak. Ukrayna’daki savaş çok fazla gerginliğe neden olmaya devam ediyor ve sonuç olarak insanlar elbette güvenlik varlıklarına doğru koşuyor.

Ancak savaştan bağımsız olarak Lewis, altın piyasalarının tüm bunlar olmadan önce toparlandığını, dolayısıyla faiz oranlarının da devreye girmeye başladığını belirtmekte fayda olduğunu düşünüyor. Lewis, “Her ne kadar Ukrayna’daki işgaller yavaşlarsa, hatta durursa, bunun çok memnuniyetle karşılanacağını ve bu pazardan çok fazla ‘güvenlik ticaretinin’ alınacağını kabul etsem de, açıkçası benim altın satacağım bir senaryo bulunmuyor,” ifadelerini kullanıyor.

1.880 dolar seviyelerinde alıcılar çekilebilir

Analiste göre bu noktada, 1.880 dolar seviyesine yakın bir yer, “pazarlık avcıları” geri döneceği bir alan olabilir. 1.880 dolar alanından aşağı inilmesi durumunda, “tüm durumu yeniden değerlendirebileceğini” söyleyen analist, yine de piyasanın 2.000 dolar seviyesine gitmeye çalıştığına inanıyor. Uzman, “Her düşüşte de çok açık bir şekilde görüldüğü gibi, düşük fiyatlar potansiyel bir fırsat olarak düşünülmeli. İşgalden önce bile, son birkaç hafta boyunca altın yükselişe geçti,” ifadelerini kullanıyor.

Yazım sırasında altının ons fiyatı 1.967 dolardan el değiştiriyor. Gram altın ise, ons altındaki yükselişin de etkisiyle 900 liraya oldukça yakın seviyelerde seyrediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir