Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.018
% 1.03
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.018
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Phala Network Nedir? PHA Coin Nasıl Alınır?

Phala Network nedir? Phala Network (PHA), bulut ve blok zinciri teknolojisi aracılığıyla kullanıcılarına depolama hizmetleri sunan bir blockchain projesidir. Bu makalede, Phala Network nedir, ne sunar, PHA coin nedir, ne için kullanılır, nasıl alınır gibi sık sorulan soruların yanıtlarını bulabilirsiniz. Coinmuhendisi.com olarak, sizin için derledik.

Phala Network nedir?

Phala Network, kullanıcılarına, üst düzey veri güvenliği ve gizlilik sunmayı amaçlayan bir platformdur. Proje, blok zinciri teknolojisini kullanarak bulut depolama hizmetleri sunar. Google Cloud ve OneDrive gibi bulut hizmetlerine benzeyen platform, blockchain altyapısıyla onlardan ayrılmaktadır. Phala ağı, merkeziyetsiz bir yapıyla çalışmaktadır. Ağın yerel kripto para birimi ise PHA coin’dir.

Proje, ağdaki kullanıcı verilerini korumak için akıllı sözleşmeleri kullanır. Ağdaki veri transfer işlemleri ve depolanan veriler, diğer kullanıcılar tarafından izlenemez. Bu veriler, gizli akıllı sözleşmeler ile korunur. Ağdaki depolama alanları, zamlama algoritmasına dayanır. Bu algoritma, depolama alanlarını daha da güvenli hale getirmektedir. Tüm bunların yanında ağ, çeşitli DeFi ürünleri de sunmaktadır. Bu ürünler arasında PLIBRA ve Web 3 Analytisc gibi hizmetler öne çıkar. Bu ürünler, kullanıcıların gelişmiş analiz ve hesaplama gibi işlemler gerçekleştirmesine olanak tanır.

PLA coin nedir? Ne için kullanılır?

PLA coin, Phala Network projesinin yerel kripto para birimidir. Aynı zamanda PLA, yönetişim tokeni görevi de görmektedir. Tokeni elinde bulunduran kullanıcılar, ağın geleceğini belirleyen karar alma süreçlerinde oy kullanabilir. Bunun yanında PLA’nın ekosistemdeki farklı hizmetlere erişmek için çeşitli kullanım durumları bulunur.

PLA coin, ağın üst düzey güvenliğe sahip veri depolama alanlarına erişmek için kullanılır. Kullanıcılar, bu alanları kiralaması için PLA ile ödeme yapmaları gerekir. Bunun yanında, platformun DeFi ürünlerine erişmek için de PLA gerekmektedir. Tokenin maksimum arzı 1 milyar adet olarak sınırlandırılmıştır. Yazının yazıldığı sırada, bu rakamın %27’sine denk gelen 27 milyon PLA dolaşımda bulunuyordu. Kripto paranın piyasa değeri ise, 76,5 milyon dolar civarında seyrediyordu.

Avantajları nelerdir?

  • Phala Network, yüksek işlem hızına sahiptir. Buna karşın, kullanıcılardan oldukça düşük işlem ücretleri talep eder. Kullanıcılar ucuz yoldan hızlı biçimde işlem gerçekleştirebilir.
  • Ağın depolama alanları, merkezi bulut hizmetlerine göre oldukça ucuzdur. Kullanıcılar, PLA coin aracılığıyla düşük meblağlar ile depolama alanlarını kiralayabilir.
  • Kullanıcılar, verilerini yüksek güvenlik ve gizliliğe sahip akıllı sözleşmeler aracılığıyla yapar. Merkeziyetsiz ağların, merkezilere kıyasla daha güvenli olduğu düşünülebilir.

Dezavantajları nelerdir?

Phala Network’un yüksek güvenlik ve gizliliğe sahip yapısı, kara para aklama için kullanılabilir. Bu kadar gizli işlemler yapılabilmesi, kötü amaçlı kişilerin ağa katılmasına neden olabilir. Ağ verileri korumaya odaklıdır. PLA coin varlıkları online cüzdanlarda tutulması, siber saldırı ile fonların kaybedilmesi ihtimalini beraberinde getirir. Bu sorun PLA varlıklarının bir donanım cüzdanında saklanmasıyla aşılabilir.

Phala Network nedir? PLA coin nasıl alınır?

Phala Network, işlem hacmi büyük ve güvenli kripto borsaları tarafından listelenmektedir. Mevcut olarak, Binance, Huobi Global ve KuCoin gibi kripto borsaları PLA coin’i desteklemektedir. İlgili kullanıcılar bu borsalardan birine üye olup cüzdanlarına para yatırarak PLA satın alımı gerçekleştirebilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir