Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.083
% 1.73
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.083
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Paxos, Çalınan 20 Milyon Dolarlık Token’ı Geri Aldı

Paxos

Bir blok zinciri ve yatırım şirketi olan Paxos, Kasım ayında FTX’i hackleyen bilinmeyen bir saldırganın cüzdanlarında tuttuğu 20 milyon dolar değerindeki altın tokenleri başarıyla geri aldı.

Sam Bankman-Fried’in eski borsası, geçen ay 11. Bölüm iflas koruması için başvurduktan kısa bir süre sonra 400 milyon dolar değerinde istismar edildi. Çalınan varlıklar arasında, Paxos’un gözetimindeki gerçek altınla desteklenen tokenlar olan Paxos Gold (PAXG) da vardı.

Paxos, bilgisayar korsanlarının kontrolündeki dört cüzdandan 20 milyon dolar değerindeki 11.184 Paxos Gold’u (PAXG) hızla dondurdu. Ekip, yaklaşık altı hafta sonra, varlıkları tamamen geri aldı.

Güvenlik firması PeckShield’in zincir üzerindeki verilere dayanarak belirttiğine göre, Paxos dün çalınan tokenları Etherscan tarafından “FTX Accounts Drainer” olarak etiketlenen adreslerden boş bir adrese taşımak ve yakmak için harekete geçti. Bunun ardından aynı miktarı başka bir cüzdana basarak geri alma işlemini tamamladı.

Yine de, Paxos kurtarma işlemi soygunun yalnızca küçük bir bölümünü temsil ediyor. Bir noktada, FTX drainer cüzdanında FTX rezervlerine ait 302 milyon dolarlık eter bulunuyordu ve bunların neredeyse tamamı Bitcoin karşılığında satıldı ve geri alınamadı.

FTX’in yeni başkanı John Ray III, hazırladığı ifadede FTX’in cüzdanlarının özel anahtarlarını şifrelenmemiş bir şekilde sakladığını ve çok zayıf güvenlik kontrolleri benimsediğini açıklamıştı. Bu faktörler soygunun gerçekleşmesine kolayca izin verdi.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir