Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$65.343
% 4.39
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 65.343
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Özel Ekip Kuruldu: İstanbul’da Şaşırtan Kripto Para Soygunu!

İki Muğla polis memuru da dahil olmak üzere polis üniforması giymiş beş kişi, Çin uyruklu turistlerin İstanbul’da kaldığı bir villaya sahte operasyon düzenledi. 65 bin dolarlık kripto para ve 45 bin liranın gasp edildiği olayda, aralarında polis memuru Emin Yıldırgan’ın da bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.

İstanbul’da kripto para soygunu

İstanbul’da yaşayan Erkan Selimoğlu’nun, Muğla’nın Menteşe ilçesinde polis memuru olan ve ‘Pinti’ lakaplı arkadaşı Emin Yıldırgan’ı arayarak savunmasız ve zengin bir Çinli aile bulduğunu söylediği bildirildi. Yıldırgan, Selimoğlu’nun “Çinlilerin evini basarak kısa zamanda zengin olabiliriz” teklifini kabul eden meslektaşı Beytullah Öznep, esnaf Ali Yılmaz ve Oktayam ile fikir alışverişinde bulundu.

Muğla’da telefonlarını bırakıp otomobille İstanbul’a giden 4 kişi, Küçükçekmece’de tanıştıkları Erkan Selimoğlu ile yakalanmamak için plan yaptı. Diğer üç kişinin ise yanlarında polis memurları Emin Yıldırgan ve Beytullah Özgaznep tarafından getirdikleri polis yelekleri giydirildi. Çinli turistlerin kaldığı evde soygun düzenleyen beş kişi 45 bin liraya el koydu ve elinde 65 bin dolarlık kripto para bulanan soğuk cüzdan ve şifreleriyle kaçtı.

Zanlıların yakalanması için özel bir ekip kuruldu

İhbarın ardından polis adrese intikal etti ve şüphelilerin isimlerini belirlemek için Çinli ziyaretçilerin ifadelerini ve güvenlik kamerası videosunu kullandı. Sanıklar, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı özel ekip tarafından Muğla’nın Menteşe Mahallesi’ndeki konutlarında yakalandı. İstanbul’a sevk edilen Emin Yıldırgan, Beytullah Özgaznep, Ali Yılmaz, Oktay Çam ve Erkan Selimoğlu, emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklandı. Şüphelilerin konutlarında 45 bin TL ve bir kripto para cüzdanının eksik olduğu belirlendi.

Coinmuhendisi.com haberlerinde yer verdiğimiz üzere, geçtiğimiz haftalarda bir kripto para dolandırıcılığı soruşturması kapsamında İstanbul merkezli beş ilde operasyon düzenlendi. Kripto paralara yatırım yapan bir kişinin peşine düşen saldırgan, 12.77 Bitcoin’i (BTC) uzaktan erişim yazılımıyla ayrı hesaplara taşıdı ve tespit edilen dokuz zanlıdan sekizi göz altına alındı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir