Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.363
% 0.52
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.363
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Ortalık Karıştı: Devasa Bitcoin Balinası, Bu Altcoin’den Sattı!

Satın aldığı Bitcoin (BTC)’lerin miktarıyla balina statüsüne ulaşmış olan Luna Foundation Guard’ın (LFG), şimdi de, elindeki Avalanche (AVAX) tokenlarını sattığına yönelik iddialar ortaya çıktı. Konuya, Türkiye’de yakından takip edilen kripto para birimi analisti Bozokcoin dikkat çekti. İşte detaylar…

LFG, BTC rezervi oluşturma sürecindeydi

Tartışmalı algoritmik stablecoin TerraUSD’nin (UST) (bu hafta ciddi bir “dalgalanma” uyarısının ardından) dolar sabitinden daha da düşmesinden sonra Bitcoin ve kripto para piyasaları keskin bir şekilde düştü. Bitcoin fiyatı, bu hafta başlarında yakından izlenen seviyenin altına düştükten sonra Bitcoin başına 30.000 dolara geriledi. Ethereum ve en büyük rakipleri BNB, ADA, SOL da düşüş yaşadı. coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere Terra’nın ABD doları ile birebir sabitlenmesini desteklemek için tasarlanmış bir kripto para birimi olan UST’si, traderlar ekosistemin bir diğer altcoin’i olan LUNA kripto para birimini satarken geçen hafta değerinin neredeyse yüzde 90’ını kaybetti.

Piyasa değerine göre en büyük algoritmik stablecoin olan UST, geçen hafta yaklaşık 18 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahipti. Cumartesi günü dolara karşı çıpasını kaybetmeye başladı ve Pazartesi günü 60 sente kadar düştü. Bu sabah 30 sent civarına düştü. UST dolar sabitlenmesini desteklemek için oluşturulan bir grup olan Luna Foundation Guard, 3 milyar dolarlık Bitcoin rezervlerini satarak fiyatını savunacağını söyledi. Luna Foundation Guard, çöküş meydana geldiğinde 10 milyar dolarlık Bitcoin tabanlı kripto rezervi oluşturma sürecindeydi.

Bitcoin balinası LFG, AVAX mı sattı?

Bu sırada, Twitter’da geniş bir topluluk tarafından takip edilen Bozokcoin, Luna Foundation Guard’ın, yani Luna Vakfı’nın Avalanche (AVAX) satışı yaptığına dair söylentiler durduğunu aktardı. Analistin tweet’i aşağıdaki şekildedir:

LUNA vakfının 22.25 milyon dolar değerinde Avalanche (AVAX) satışı yaptığı söyleniyor.

İki projeden de bu konuya dair resmi bir açıklama gelmedi. Yazım sırasında LUNA, yüzde 87’lik bir düşüş ile 3.71 dolardan el değiştiriyor.  AVAX ise yüzde 14’lük bir düşüş ile 40.19 dolar seviyelerinde.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir