Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.880
% 3.52
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.880
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Orta Afrika Cumhuriyeti’nden Kripto Adımı

Orta Afrika Cumhuriyeti

Orta Afrika Cumhuriyeti (CAR), bölgede kripto para birimleri ve tokenizasyon kullanımına ilişkin bir yasa hazırlamaktan sorumlu 15 üyeli bir komite kurdu.

Afrika kıtasında kripto kavramı gelişmeye devam ediyor. Bölge genelinde bu alanda en çok faaliyet gösteren ülke olan Orta Afrika Cumhuriyeti, geçtiğimiz yılın sonlarında mevcut piyasa koşulları nedeniyle ulusal kripto para birimini listelemeyi ertelediğini söylemişti.

Ülke yeni atılan adım ile kripto benimsemesini hızlandırmak için bir yasal çerçeve oluşturuyor.

Orta Afrika Cumhuriyeti (CAR) Kripto Benimsemesini Arttırıyor

CAR başkanı Faustin-Archange Touadéra’ya göre, kripto para birimleri potansiyel olarak ülkenin finansal engellerini ortadan kaldırmaya yardımcı olacak. Touadéra, kripto para birimi kullanımı için yasal bir çerçeve ile desteklenen iş dostu bir ortam yaratmaya çalışıyor.

“Kripto para birimlerine erişimle, şimdiye kadar var olan parasal engeller ortadan kalkacak, hükümet tarafından benimsenen önlemlerin temel amacı ulusal ekonominin gelişmesidir.”

Kripto yasa tasarısının hazırlanmasından sorumlu komite, OAC’nin Maden ve Jeoloji Bakanlığı, Su, Orman, Avcılık ve Balıkçılık Bakanlığı, Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanlığı, Şehir Planlama, Toprak Reformu, Kasaba ve İskan Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı, İnsan Hakları ve İyi Yönetişimin Teşviki  gibi kurumlarından 15 uzmandan oluşmakta.

Ayrıca kurumlardan seçilen üyeler, işbirliği yoluyla kripto para birimlerinin Orta Afrika Cumhuriyeti’nde faaliyet göstermesine izin verecek ve ulusal ekonominin gelişimini hızlandıracak yasal bir çerçeve üzerinde çalışacak.

Afrika kıtasındaki kripto girişimleri, Nijeryalı kripto borsası Roqqu’nun düzenleyici makamlardan izin almak için iki yıl bekledikten sonra Avrupa Ekonomik Alanı için sanal bir para birimi lisansı almasıyla bir başka dönüm noktasına işaret etti.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir