Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.644
% 4.08
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.644
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Origin Protocol Nedir? OGN Coin Nasıl Alınır?

Origin Protocol nedir? Origin Protocol (OGN), kullanıcıların eşler arası (P2P) ürün ve varlık paylaşımı yapabildiği, NFT ve DeFi alanına odaklanan bir Blockchain projesidir. Bu makalede Origin Protocol nedir, ne sunar, OGN coin nedir, nasıl alınır, ne için kullanılır gibi merak edilen soruların yanıtlarına erişebilirsiniz. Coinmuhendisi.com olarak, merak eden okurlarımız için hazırladık. Gelin projeyi birlikte inceleyelim.

Origin Protocol nedir?

Origin Protocol, kullanıcıların eşler arası (P2P) varlık ticareti yapabildiği bir Blockchain projesidir. Proje, geleneksel finansta işlem gerçekleştirmek için ihtiyaç duyulan aracıları, IPFS modeliyle ortadan kaldırarak, kullanıcılara komisyon ücretleri ödemedikleri bir deneyim sunmayı amaçlar. Ethereum Blockchain üzerine inşa edilen proje, OGN coin isimli bir yerel kripto para birimine ve OUSD isimli dolara entegre bir stabil coin’e sahiptir. Origin, kullanıcıların ürünlerini tanıtıp satabilecekleri lider platform olmayı hedefler. Bunun için proje, DeFi ve NFT işlemleri için oluşturulmuş merkeziyetsiz bir Blockchain ağı olarak çalışır. Ağ, yüksek ölçeklenebilirlik ve hız sunmak üzere tasarlanmıştır.

Origin Protocol ne sunuyor?

Origin Protocol, kullanıcıların NFT’lerini satabilecekleri Origin Story isimli bir ürüne sahiptir. Bu ürün aracılığıyla kullanıcılar, NFT’lerini bir pazar yerine kendi web sitelerinde barındırabilir ve satışa sunabilir. Ethereum ve Polygon ağlarında NFT satışına izin veren Story, NFT’lerden elde edilen geliri en üst düzeye çıkarmak için açık artırma mekaniğini kullanır. NFT satın almak isteyen kullanıcılar, kripto paraların yanında kredi kartlarını da ödeme yöntemi olarak kullanabilir.

Projenin OUSD isimli bir stabil coin’i bulunur. Dolara endeksli bu stabil coin, kullanıcılara pasif gelir elde etme imkânı sunar. OUSD sahipleri, varlıklarını cüzdanlarında tutarak yıllık %8,66 faiz kazancı elde eder. Stabil coin’i elinde bulunduran kullanıcılar, otomatik akıllı sözleşmeler aracılığıyla zamandan tasarruf ederek işlemlerini otonom hale getirebilir.

OGN coin nedir?

OGN coin, Origin Protocol ağının yerel kripto para birimi olarak çalışan bir tokendir. Token, Ethereum Blockchain üzerinde ERC-20 akıllı sözleşmesi ile oluşturulmuştur. OGN’nin maksimum arzı 1 milyar adet ile sınırlandırılmıştır. Bu, tokenin deflasyonist olduğu anlamına gelir. Origin’e güç ve esneklik sağlamak için oluşturulan OGN, ağ içerisinde çeşitli amaçlarla kullanılabilir.

Yazının yazıldığı sırada 230 milyon dolar civarında bir piyasa değerine sahip olan OGN coin, en büyük 195. kripto para birimiydi. Buna ek olarak, tokenin maksimum arzının %39’una denk gelen 388,5 milyon adet OGN dolaşımda bulunuyordu.

OGN coin ne için kullanılır?

OGN coin, Origin Protocol’un yönetişim tokenidir. OGN sahipleri, varlıklarını kullanarak platformun yönetimine katılabilir ve alınan kararlarda oy kullanabilir. Bunun yanında OGN, kullanıcıları teşvik etmek için dağıtılır. NFT satıcıları tarafından oluşturulan ürünleri tanıtıp pazarlayan kullanıcılar, OGN ile ödüllendirilir. Token, platform içerisindeki ürün satın almak veya işlem ücreti ödemek gibi amaçlarla da kullanılabilmektedir. Staking özelliğine sahip olan OGN, kullanıcıların pasif gelir elde etmesine olanak tanır. OGN sahipleri, varlıklarını platformun akıllı sözleşmelerine belirli bir vadeyle kilitleyebilir ve vade sonunda ek token ödülleri kazanabilir.

OGN coin nasıl alınır?

OGN coin, işlem hacmi geniş kripto para borsaları dahil olmak üzere birçok borsada işlem gören bir kripto paradır. Bu borsalar arasında Binance, KuCoin, Bitget, Huobi Global, Coinbase ve SushiSwap öne çıkmaktadır. Origin Protocol ile ilgilenen yatırımcıların, öncelikle bu borsalardan birine üye olmalı gerekir. Eksiksiz bir şekilde üye olan yatırımcılar, cüzdanlarına para yatırarak OGN’yi satın alabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir