Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.587
% 0.37
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.587
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

OpenSea vasıtasıyla 400 milyon dolarlık Ethereum yakımı yapıldı

Ethereum ağında NFT pazar yeri olarak faaliyet gösteren OpenSea’nin yüzde 10’luk yakım desteğiyle 100 binden fazla ETH’nin yakımı gerçekleşti.

OpenSea’nin yakım oranındaki hakimiyeti, Ağustos ayında başlayıp Eylül’de zirve yapan NFT rallisi sayesinde platform üzerinde gerçekleştirilen Ethereum işlemleriyle artmış durumda.

OpenSea vasıtasıyla toplamda 100 bin 854 ETH yakımı gerçekleşmiş durumda ve bu da yaklaşık 400 milyon dolara karşılık geliyor. Ethereum ağındaki yakım özelliğinin kullanıma sunulması öncesinde aynı miktardaki ETH, daha sonra bir kripto para borsasında satışını yapacak olan Ethereum madencilerine gidecekti.

En üst düzey Ethereum yakım platformları arasında Uniswap yönlendiricileri, Tether ve MetaMask yer alıyor. Daha küçük yakım platformlarının ise genellikle merkeziyetsiz borsalar, tokenler ve değişim protokolleri olduğu görülüyor.

Mevcut Ethereum ihracı, daha önce neredeyse yüzde 50 oranında azalmış durumda ve yıllık 5,4 milyon Ethereum’da. Şu anki yakım oranı yılda 3,2 milyon ETH. Blockchain uzmanlarının önceki hesaplamalarına göre, Ethereum’un 2022’den daha sonra deflasyonist bir varlık olması bekleniyor.

Yazım sırasında Ethereum son 24 saatte yüzde 1,23’lük yükselişle 4 bin 684 dolardan işlem görüyor. Kısa zaman önce ATH yapan en büyük altcoin, o zamandan bu yana yüzde 3,6 geri çekildi. ETH’daki bu düşüşü özellikle Ethereum Vakfı’ndan gelen büyük bir satış emri tetiklemiş gibi duruyor.

Bu makale ilk olarak Kriptofoni üzerinde yayımlanmıştır

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir