Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.895
% 2.51
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.895
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Öngörüleri Çıkan Ekonomist: Altın Hızla Bu Seviyelere Gidebilir!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, piyasaya yönelik yeni tahminlerini aktardı. Uzman isim, 1.450 liralık gram altın tahmininin beklenenden daha erken bir süreçte görülebileceğine dikkat çekti. Coinmühendisi.com  olarak detayları aktarıyoruz…

Rusya, Ukrayna’ya saldırıya başladı: Altın yükseldi

Rus kuvvetleri, dünya liderlerinin 1945’ten bu yana Avrupa’daki en büyük savaşı ateşleyebileceğine dair uyarıları üzerine şafak vakti “özel bir askeri operasyon” ilan eden Vladimir Putin’in emriyle Ukrayna’ya bir saldırı başlattı. Putin’in kısa televizyon konuşmasına dakikalar içinde, Ukrayna saatiyle sabah 5 civarında, başkent Kiev de dahil olmak üzere Ukrayna’nın büyük şehirlerinin yakınında patlamalar duyuldu. Uzmanlara göre Rus saldırısının kapsamı çok büyük görünüyor. Ukrayna içişleri bakanlığı, ülkenin seyir ve balistik füzelerin saldırısına uğradığını ve Rusya’nın Kiev, Kharkiv, Mariupol ve Dnipro gibi büyük şehirlerin yakınındaki altyapıyı hedef aldığını bildirdi.

Küresel açıdan da paniğe neden olan bu haberler dolayısıyla insanlar, yatırım aracı olarak güvenli limanlara yönelmeye başladı. Ons altın 1.941 dolara yükselirken gram altın 889 liraya yükseldi ve yaklaşık 40 liralık artış yaşadı. İslam Memiş, son açıklamalarında, savaş fiyatlaması yapıldığını görüldüğünü ve altının gram fiyatı için 2022 yılı süresince görüleceğini tahmin ettiği 1.450 liranın daha erken bir zamanda görülebileceğini ifade etti.

Savaş konusunda belirli bir şey olmadığı zamanlarda yayınladığı son Youtube videosunda İslam Memiş, “bu yükselişlerin ne kadar sağlıklı olup olmadığını önümüzdeki haftalarda net bir şekilde görmüş olacağız,” dedi. Memiş, genel olarak gram altında ons altının fiyat hareketinin etkili olduğunu belirtirken buna bir de TL/dolar paritesindeki değişimlerin de destek sunduğuna dikkat çekti. Yazım sırasında dolar, 14 seviyesinin üzerine çıkmış durumda. Önümüzdeki günlerde hem altında hem de dövizde geri çekilmeler yaşanması durumunda, uzun ve orta vadede alım fırsatı sunulabileceğini söylüyor. Uzman isim, ons altında da 2.150 dolarlık hedefinin daha erken bir süreçte görülebileceğini söylüyor. Bitcoin’de ise yaz aylarında yeni rekorlar görülebileceğini düşünüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir