Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.016
% 0.68
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.016
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Öngörüleri Çıkan Analist: Bir Gün Uyanacaksınız Altın Bu Seviyelerde!

Bloomberg Intelligence’a göre, hayal kırıklığı yaratan bir Mayıs başlangıcından sonra altın fiyatı, 2.000 doların üzerinde büyük bir kırılmanın eşiğinde olabilir.

“Altın dibe yakın ve oldukça önemli bir kırılmanın eşiğinde”

İsabetli öngörüleriyle tanınan Bloomberg Intelligence kıdemli emtia stratejisti Mike McGlone verdiği bir demeçte, geçen ay %6,5 düştükten sonra altının artık dibe yakın olduğunu ve 1.800 doların fiyatlar için taban oluşturduğunu söylüyor. Stratejistin isabetli öngörülerine Coinmuhendisi.com ’un bu makaleden bakabilirsiniz. Federal Rezerv enflasyonla mücadele ederken Haziran ve Temmuz aylarında 50 baz puan sıkılaştırmaya çalışırken, yatırımcılar riskli pozisyonlarını yeniden değerlendiriyor. Stratejist, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Altın dibe yakın ve oldukça önemli bir kırılmanın eşiğinde. 2.000 doların üzerine çıktığında ve asla arkasına bakmayacak. Bir gün uyanacağız ve altın 2.000 doların üzerine çıkacak, ki bu direnç desteğe dönüştürülecek ve asla arkamıza bakmayacağız.

“Diğer para birimlerinde altın, iyi performans gösterdi”

Ons başına 2.000 dolar seviyesi, altın için kritik bir psikolojik direnç noktası oldu ve bu değerli metalin Mart ayında yaklaşmasına rağmen bu yıl sürdürülebilir bir şekilde kırılmayı başaramadığı görüldü. Altının ikinci çeyrekteki ana engelleri, artan ABD faizleri ve güçlü bir ABD doları oldu. Bu, özellikle altının USD performansı yen veya euro ile karşılaştırıldığında oldukça belirgin. Mike McGlone, şu açıklamayı yapıyor:

Doların gücü, ABD doları cinsinden altının fiyatı üzerinde baskı oluşturuyor. Yen bazında altın %20 yükseldi. Euro bazında altın yüzde 15 yükseldi. ABD doları açısından, düz. Yani Avrupa ve Japonya’da altın tutan insanlar çok daha iyi performans gösteriyor. Para birimlerinin düşmesine karşı iyi bir koruma oldu. Daha önce sadece bir zaman meselesi ama ABD dolarında yetişiyor. Ancak, zirvede olduğumuzu düşündüğüm rüzgarı bir kez azalttığınızda, altın yükselmeli ve bu sadece geçmiş performansa dayanıyor.

Bir sonraki ralliyi tetikleyecek itici güç ne olacak?

Stratejiste göre, bir sonraki ralliyi tetikleyecek itici güçlerden biri, Federal Rezerv’in sıkılaştırma döngüsünün sonunu fiyatlandırmak için vites değiştiren piyasalar olacak. Mike McGlone, bunun zaten olmaya başladığını söylüyor ve şu yorumu yapıyor:

Bu hafta, bir süredir gördüğüm ilk iyi işaretti. Artış beklentileri için bir yıllık federal fon geleceğini (FF13) kullanıyorum. Ve bu sıkılaştırmanın bir kısmını daha yeni almaya başlıyorlar. Neden bunu yapıyorlar? Çünkü borsa zayıf bir bükülme noktasına ulaştı. 10 yılda potansiyel olarak %3’e ulaşan tahvil faizleri ve federal fonların %3,4 civarında zirve yapıp %3’e düşmesine bakıyorum.

Nasdaq zaten yıllık %23 düştü. Ve bu, ABD borsasının, Fed’in faiz artırımı beklentilerinin azalacağı o bükülme noktasına ulaşmasına yardımcı oluyor. “Piyasa o yöne doğru gidiyor” diyen Mike McGlone, şu hususları vurguluyor:

Hisse senedi piyasasının düşmesinin, Fed’in piyasadaki sıkılaşmasını ortadan kaldırmaya ve enflasyonu hafifletmeye ve bizi tekrar deflasyonist bir ortama kaydırmaya yardımcı olması için yeterli olduğu noktadayız. Bu, altının 2015 ve 2018’de dibe vurduğu son birkaç yılda altın için en iyi temellerden biri oldu.

“Fed borsanın düşmesini istiyor!”

Mike McGlone’a göre, uzun vadede Fed’in karşı karşıya olduğu en büyük sorun enflasyon değil deflasyon. Stratejist, bundan bir yıl sonra, Nisan TÜFE’sinin, çok daha düşük ve hatta negatif olacağını söylüyor. Mike McGlone bunun bir ‘eğer’ ifadesi olduğunu not ediyor ve şunları ekliyor:

Fed borsanın düşmesini istiyor, çünkü insanların bir şeyler satın alma kabiliyetini azaltmaları gerekiyor. Ve bence bu daha yeni olmaya başladı. Örneğin ham petrolün 200 dolara yükselmek yerine 50 dolara düşmesi çok muhtemel. Ve ABD borsası düşmeye devam ederse, enflasyonun 12 aylık bazda daha düşük olacağının ‘neredeyse bir garantisi’.

“Bu senaryoda altın, gidilecek birincil varlık olacak”

“Enflasyonu büyük bir bakış açısıyla ölçmek istiyorsunuz – 120 ay. İşte burada tahvil getirilerinin düştüğünü görüyoruz” diyen stratejiste göre, enflasyonun baz etkisi azalacak. Mike McGlone, bu senaryoda altının, gidilecek birincil varlık olacağını belirtiyor. Ancak portföyde altına tahsis ederken, onu Bitcoin ile eşleştirmenin en iyisi olduğunu ifade ediyor. Stratejist, görüşünü şu şekilde detaylandırıyor:

Modern portföylere bakıldığında, portföylerde Bitcoin ile eşleştirilmediği takdirde altın çıplaktır. Bitcoin küresel dijital teminat haline geliyor. Neredeyse tüm portföylerde küçük bir pay var ve ivme kazanıyor. Bu eğilimleri neyin durdurduğunu anlamıyorum. Bitcoin’in sınırlı arzı, talep veya benimseme azalmadığı sürece daha yüksek fiyatlar için bir reçetedir. Ve onların yükseldiğini görüyorum.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir