Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.010
% 0.81
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.010
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Öngörüleri Çıkan Analist: Altın Bu Seviyelere Gidiyor!

Bloomberg Intelligence’a göre emtia piyasası, 2008’e benzer volatil bir seyir olacak bir tersine dönüş riski altında. Bu senaryoda altın, piyasalar Federal Rezerv faiz artırım döngüsünün sonunu belirledikten sonra 2.000 doları aşma kabiliyetiyle en iyi seçeneklerden biri gibi görünüyor.

Mike McGlon: Bu durum, altın üzerinde parlayabilecek bir gelişme

Bloomberg Intelligence kıdemli emtia analisti ve isabetli öngörüleriyle tanın Mike McGlone Mayıs görünüm raporunda, emtiaların, bu yıl 2008’e benzer vahşi bir seyir için artan risk altında bulunduğunu ve bunun altın üzerinde parlayabilecek bir gelişme olduğunu belirtiyor. Başarılı tahminlerini Coinmuhendisi.com’un bu makalesinden görebileceğiniz analist, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Emtialar son 10 yılda %50 arttı ve Üretici Fiyat Endeksi %30 arttı. Dünya potansiyel bir resesyonla karşı karşıya olduğu ve Fed dizginleri sıkılaştırdığı için kazanımların gerilemesi muhtemel. Faiz artışları zirve enflasyonla aynı zamana denk gelebilir. Jeopolitik belirsizlik ve arz endişeleriyle büyük kazançlar elde eden emtialardan biri olan ham petrol, kazanımlarını tersine çevirebilir ve varil başına yaklaşık 100 dolardan 50 dolara düşebilir.

“Bu zaman geldiğinde altın 2.000 dolarlık direnci kırabilir”

Mike McGlone’un bu görünümünde, altın piyasası sağlam görünüyor. Analiste göre piyasalar Fed’in yürüyüş döngüsünün sonunu belirlediğinde, değerli metal 2.000 dolarlık kritik psikolojik seviyeyi kırabilir. Analist, şunları söylüyor:

Federal Rezerv küresel GSYİH düşüşleri ve düşen bir borsa arasında oyunun sonu, altına olumlu bir şekilde eğilmiş görünüyor. Fed fon vadeli işlemleri, bir oran artış döngüsünün sona ereceğini tahmin etmeye başladığında, değerli metal 2.000 dolarlık direnci kırabilir.

Altın, en son 2015 yılında dibe vurduğunda, bu hareket, piyasaların faiz artırım döngüsünün sona ermesini öngörmesiyle aynı zamana denk geldi. Rapora göre 2022’de olması muhtemel olan da bu. Mike McGlone, görüşlerini şu ifadelerle açıklıyor:

Kıymetli metaller fiyat görünümü bize basit görünüyor. Bir yıllık federal fon vadelileri (FF13) dibe vurduğunda, altın için de öyle olabilir.

Analiste göre, altında 2.000 doların üzeri bir zaman meselesi

Altının fiyat tabanı şu anda 1.800 dolar civarında ve kilit direnç 2.000 dolar. Kıdemli analist, altının bu direnç hedefinin üzerinde işlem görmesinin sadece bir zaman meselesi olduğunu belirtiyor:

En önemli potansiyel katalizör, borsa daha fazla düşene kadar gerçekleşmeyebilecek Fed faiz artırımı beklentilerindeki bir çukur. S&P 500, 2022’den 28 Nisan’a kadar yaklaşık %10’luk düşüş yetersiz görünüyor.

Emtia alanındaki büyük bilinmeyen, tahıl üretimi olmaya devam ediyor. Ve bu belirsizlik, fiyatların ileriye doğru iyi bir şekilde desteklenmesini sağlayabilir. Mike McGlone’a göre, Rusya-Ukrayna savaşından kaynaklanan üretim ve verim belirsizlikleri göz önüne alındığında, arz esnekliği en yüksek olan mallar olan tahıllar, daha iyi performans göstermeye hazır. Analist, şu açıklamayı yapıyor:

Analizimiz, mısırdaki eski direnç eşiğini ilk destek olarak kile başına yaklaşık 7 dolar olarak gösteriyor. Çiftçiler için bol miktarda kar, Mısır Kuşağı rekor bir mahsul için ateşlendiğinden üretimde bir artış anlamına gelebilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir