Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$65.850
% 1.37
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 65.850
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Öngörülen Tutan Ekonomist: Altın’da Bu Seviyeyi Bekleyin!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş değerli metale yönelik son düşüncelerini aktardı. coinmuhendisi.com olarak daha önce de bildirdiğimiz üzere Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etme girişiminde bulunması, altının fiyatını uzun bir süredir görülmeyen zirvelere çıkardı. Ayrıca, ABD Merkez Bankası’nın (FED) bu ay faiz oranlarını artıracağına da dair beklentiler de, bankanın yapacağı toplantının tarihi yaklaştıkça, belirginleşiyor. Rusya ve Ukrayna olayı patlak vermeden önce gram altın 850 liranın altında işlem görüyordu. Şimdi ise 100 lira kadar yukarıya çıktı. Ons altın ise 1.990 doların üzerinde konsolide olma aşamasında. Peki, sırada neler var?

İslam Memiş, piyasadaki mevcut durumu yorumladı

Rusya ve Ukrayna’ya yönelik ateşkes beklentisiyle yapılan Antalya Diplomasi Forumu (ADF) sonrası ilk başta altın fiyatlarında hafif bir gerileme yaşansa da gram altın 940 lira seviyesini bırakmadı. Toplantının sona ermesiyle, yapılan açıklamaların olumsuz görülmesi sonucunda ise değerli metal tırmanmaya devam etti. Bu sırada İslam Memiş, petrol fiyatlarındaki düşüşe de değinerek altındaki fiyat hareketlerini değerlendirdi.

Memiş, Irak ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki petrol üretiminin artış yaşandığına dair açıklamalar sonucu petrolün düşüş yaşadığını belirtti. Öte yandan, Avrupa Merkez Bankası ve ABD Merkez Bankası’nın faiz kararlarının önemine değindi. İslam Memiş, altın gibi emtialardaki sert yükselişin bir düzeltme ile geri çekilme yaşaması gerektiğini belirtti. Rusya ve Ukrayna arasında ateşkes yapılsa ve savaş bitse dahi piyasalardaki bu durumun sonlanacağını düşünmüyor.

Altın satışı için uygun bir zaman mı?

Fiyatlar ani bir şekilde zirvelere yükselince, elinde değerli metal olan yatırımcılar mevcut durumun satış gerçekleştirmek için uygun olup olmadığını merak ediyor. İslam Memiş, şu anda piyasada manipülasyon olduğunu iddia ederek gram altını satmak için uygun bir zaman olmadığını belirtti. Yıllık bazdaki 1.450 liralık gram altın hedefine dikkat çekerek “1.450 lira olmadan satılmayabileceğini” söyledi. Altını satanların her zaman zarar edeceğine, altının yılık bazda yüzde 100’lük yükselişler yaşadığına işaret etti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir