Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.859
% 1.67
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.859
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

“Önemli Uyarım Var” Diyen Ekonomist, Altın’da Bu Seviyeleri Bekliyor!

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ve ardından gelen Batı’nın yaptırımlarıyla hafta içinde ons altın fiyatı, 2020 Ağustos ayından bu yana yeni zirvesini gördü. Bununla birlikte Dolar/TL kuru da müdahalelere rağmen 15 TL sınırına dayandı ve çift etkiyle gram altını 960 TL seviyesine kadar çıkardı. Ekonomist Murat Özsoy’un, altın fiyatlarına ilişkin tahminlerini Coinmühendisi.com okuyucuları için derledik.

“Savaşla ilgili olumlu gelişme olmazsa, 1.923 dolar altını görmeyiz”

Murat Özsoy, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın etkisiyle riskli varlıklardan çıkışların sert olduğunu ve satıcılı bir seyrin hakim olduğunu belirtiyor ve bu durumun sonucu olarak 2.000 dolar sınırında olan ons altın fiyatının hafta içerisinde bu çıtayı aşmasını muhtemel görüyor. Ekonomist, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Ons altında gördüğümüz en belirgin konu ve güvenli liman olmasının iyice ortaya çıkmasındaki durum da ABD Dolar Endeksi (DXY) ile pozitif korelasyon halinde olup, ikisinin de aynı anda yükselmesi. Normal şartlar altında eğer savaş olmasaydı DXY 98 seviyelerinde iken ons altının beklenen seviyesinin 1.900 doların altında olmasını makul karşılardık. Ancak görünen o ki savaş ile ilgili olumlu haberler gelmediği müddetçe ons altında 1.923 dolar seviyesinin daha aşağısını görmeyiz.

Murat Özsoy, 1.923 doların da konuşulabilir hale gelmesi için de öncelikle 1.967 doların altında kapanış görmemiz gerektiğini belirtiyor. Ekonomist, bu olasılıkların şu anda oldukça zayıf olduğunun ve Rusya’dan küresel gerilimi daha da artıracak söylemler gelmesi ve Rusya’ya uygulanan yaptırımların daha da artması halinde 2.000 dolar üzerindeki fiyatlamaya dair bir direnç seviyesi şu anda görülmediğinin altını çiziyor.

Gram altın fiyatı için tahminler

Murat Özsoy, gram altının hem ons hem de Dolar/TL tarafındaki yükselişten kaynaklı 939 TL seviyelerinde olduğunu hatırlatıyor ve gram altın yatırımcıları için önemli bir uyarıda bulunuyor. Ekonomiste göre, ekonomi yönetimi eğer Dolar/TL kurundaki 14,25 TL üzerinde güçlenen yukarı hareketin önüne geçemeyeceğini görürse TL’yi destekleyici ilave bir paket açıklayabilir. Murat Özsoy, bu durumda şu senaryonun gerçekleşeceğini tahmin ediyor:

Bu durumda Dolar/TL kurunda yaşanabilecek sert geri çekilme de gram altını 900 TL altına 850TL’ye yakın seviyelere çekebilir. Dolar/TL hareketinin yakın izlenmesi ve ekonomi yönetiminin bu süre zarfında piyasalara ilişkin söylemlerini iyi takip etmek, doğru zamanlamayı beklemek lazım.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir