Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.600
% 2.01
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.600
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Önemli Analiz: Bitcoin Ayı Piyasası Ne Kadar Sürecek?

BTC, geçtiğimiz hafta büyük kazançlar elde etmeyi başardı. Ancak Glassnode, Bitcoin (BTC) için birkaç zincir içi ölçümün hâlâ düşüş aralığında olduğunu söylüyor. Ayrıca yükselişin, son fiyat toparlanmasının devam etmesi, artan talep ve ağ üzerinden ücretlerin artmasını gerektireceğini ifade ediyor. Gelin Glassnode’un haftalık kripto pazarı raporuna birlikte bakalım.

Bitcoin düşüşü sona ermedi

Raporda analistler, işlem talebindeki yan büyümeye dikkat çekti. Ayrıca, aktif Bitcoin adreslerinin “bir aşağı kanalda” kalmasına ve düşük ağ ücretlerine işaret etti. Sonuç olarak, yatırımcıların geçen hafta BTC fiyatındaki %15’lik artışla ilgili heyecanını ve beklentilerini azalttı. Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere BTC son 24 saat içinde %2 düşüş yaşadı. Buna göre, 23.000 doların altında 22.899 dolardan işlem görüyordu. Rapor, zincirleme aktivitede bir düşüşü gösteriyor. Ayrıca, spekülatif yatırımcılardan uzun vadeli yatırımcılara dönüş içeren bir ayı piyasasının özelliklerini vurgulayarak başlıyor. Bitcoin ağının hala bu özelliklerin her birini gösterdiğini anlatıyor.

Glassnode, ağ etkinliğindeki düşüşün, uzun vadeli sahipler (LTH’ler) üzerindeki spekülatif trader’lerden bahsetti. Bununla birlikte, ağ teknolojisine yüksek düzeyde inanan yatırımcıların bulunduğunu ifade etti. Rapora göre, Bitcoin ağı için bu iki durum, yeni taleplerde olan eksikliği gösteriyor gibi duruyor. Rapor, Büyük kapitülasyon olayları sırasında daha yüksek birkaç faaliyet artışı olduğunu anlatıyor. Ancak, mevcut ağ faaliyetinin, henüz çok az yeni talep akışının olduğunu gösterdiğine dikkat çekiyor.

BTC ayı piyasası ne zaman bitecek?

BTC için 20.000 dolar seviyesinde önemli bir talep seviyesinin oluştuğu ve taban üretildiğini gördük. Bu nedenle Glassnode, fiyat artışını sürdürmek için gereken ek talebin gözlemlenemeyeceğini söylüyor. Firma, aktif adreslerdeki istikrarlı düşüşünden bahsediyor. Düşüşün, esasen geçen Aralık ayından bu yana yürürlükte olan “düşük ayı piyasası talep profili” olarak ifade ediyor. Analiz, mevcut ağ talep modeli ile 2018-2019 döneminde kurulan arasında benzerlikler gözlemledi. Önceki döngüye benzer şekilde, ağ talebi, BTC fiyatında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan Nisan 2021’den sonra düştü. Fiyatlar yeni bir ATH’ye toparlandıkça, talepte kayda değer bir toparlanma oldu. Bahsi geçen toparlanma, ATH’yi takip eden Kasım ayına kadar sürdü.

Ancak, geçen Kasım ayından bu yana talep, Mayıs ayındaki toplu satışlar sırasında büyük bir düşüşle birlikte aşağı yönlü hareket ediyor. Glassnode, “Bitcoin ağı, HODL edenlerin hakimiyetinde kalmaya devam ediyor” diyor. Ayrıca, henüz kayda değer bir yeni talep dönüşü olmadığını ifade ediyor. Firmaya göre, Bitcoin maksimalistleri dışındaki kişilerin zayıf talebinin, ağ ücretlerini “ayı piyasası bölgesine” zorluyor. Geçen hafta, günlük işlem ücretleri sadece 13.4 Bitcoin’di. Buna karşılık, fiyatlar geçen Nisan ayında ATH’ye ulaştığında, günlük ağ ücretleri 200 BTC’yi aşmıştı. Rapor, ücret oranlarının gelecekte artarsa, Bitcoin ağı için pozitif sonuçları ifade edeceğini söylüyor. Yani ücret oranlarındaki artış, BTC talebinde bir artış anlamına geliyor. Sonuç olarak göstergede oranlar artarsa, bir toparlanma rallisinin sinyalini verecek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir