Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.324
% 2.31
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.324
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Önemli Altın Yorumları: Hafta İçinde Bu Seviyeler Hedefleniyor!

Altın fiyatları Pazartesi günü yükseldi ve Ukrayna krizinin herhangi bir azalma belirtisi göstermemesiyle güvenli liman metaline olan talep arttı. Ancak kazanımlar ABD Merkez Bankası’nın enflasyonla mücadele için agresif önlemler planıyla sınırlandırıldı. Analistlerin altın yorumları ve piyasa analizlerini Coinmühendisi.com okuyucuları için derledik.

Deneyimli analistlerden önemli altın yorumları

Ukrayna, Pazartesi günü Rusya’nın, sakinlerinin çok az yiyecek, su ve elektrikle kuşatıldığı ve şiddetli çatışmaların hafifleme belirtisi göstermediği liman kenti Mariupol’u teslim etme çağrılarını reddetti. City Index kıdemli piyasa analisti Matt Simpson, “Ukrayna Rusya’nın son tarihini resmen reddettiği için Pazartesi günü biraz güvenli liman akışı altına giriyor” yorumunu yapıyor.

Fed’in en şahin politika yapıcılarından ikisi, merkez bankasının enflasyonla mücadele için daha agresif adımlar atması gerektiğini söyledi. Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, bölgesel Fed bankasının web sitesinde yayınlanan bir makaleye göre, bu yıl oranları %1,75 ila %2’ye yükseltmek istediğini kaydetti. Bu durum da değerli metalde daha fazla kazanımları önledi.

Eski ABD Hazine Bakanı Lawrence Summers, enflasyonun kontrol altına alınması için FED’in, yetkililerin şu anda öngördüğünden daha yüksek (%4 ile %5) borçlanma maliyetlerini artırması gerekeceğini söyledi. Yükseltilmiş faiz oranları, genellikle faizsiz altın üzerinde ağırlık oluşturur. Başkan Jerome Powell, Pazartesi günü Ulusal İşletme Ekonomisi Derneği’nin yıllık toplantısında konuşacak. Singapur’daki CMC pazarlarında bir analist olan Kelvin Wong, piyasadaki gelişmelere ilişkin altın yorumları için şunları söylüyor:

Altın fiyatlarının orta vadede potansiyel olarak daha yüksek işlem görmesini destekleyen temel itici güç, stagflasyon yükselişi olmaya devam ediyor. Fed şimdiye kadar gelecekteki enflasyonist beklentileri soğutmada başarısız oldu.

Pablo Piovano: Altın, şimdi 1.950 doları hedefliyor

Altın vadeli işlem piyasalarına açık faiz, CME Group’un ileri düzey baskılarına göre bu kez 2 binden fazla sözleşmeyle Cuma günü üst üste beşinci seans için daraldı. Öte yandan, art arda iki günlük geri çekilmenin ardından hacim yaklaşık 4,8 bin kontrat arttı.

Analiste göre, Cuma günkü altın fiyatlarındaki düşüş, azalan açık faizle paraleldi ve daha fazla düşüşün hoş görülmediği ve bunun yerine kısa vadeli bir toparlanmaya izin verdiği fikrine işaret etti. Bununla birlikte analist, yakın hedefin 1.950 dolar seviyesinde olduğunu belirtiyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir