Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.606
% 1.55
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.606
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Önceki Altın Öngörüleri Çıktı! “Gözünüz Bu Haberde Olsun”

Daha önce çeşitli altın tahminleri doğru çıkan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, piyasaya yönelik yeni öngörülerini aktardı. İşte detaylar…

Piyasanın beklemesi gereken haber hangisi?

Coinmuhendisi.com olarak daha önce de bildirdiğimiz üzere altının 2021’in son haftalarında düşüş yaşayacağını doğru tahmin etmesiyle öne çıkan İslam Memiş, yeni beklentilerini aktardı. İslam Memiş’e göre dolar yükselişi ve altındaki değer artışı, yeni paket açıklanırsa geçici süreliğine düşebilir. Ancak düşüşün kalıcı olmayacağını belirtiyor.

İslam Memiş, altın ve dolardaki yükseliş devam ederken hem dış politikada, hem de ekonomide gündemin yoğunluğuna dikkat çekiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine Toplantısının ardından yaptığı açıklamalarda faiz vurgusu ile birlikte kurun hızla yükseldiğini belirtiyor. Dolar/TL paritesinde 17.30 ve ardından 17.80 lira seviyelerinin sıradaki seviyeler olduğunu düşünen Memiş, Cumhurbaşkanı’nın açıklayacağı ekonomik pakete işaret ediyor.

Söz konusu ekonomi paketinin açıklanmasının ardından ya kur ataklarında geri çekilmeler yaşanacağını ya da yukarı yönlü kurda 17.8 liranın görüleceğini aktarıyor. Gözlerinin Hazine ve Maliye Bakanlığı önderliğinde hazırlanan ekonomi paketinde olacağını belirtiyor. Mevcut durumda yüksek bir tansiyon olduğunu belirtirken yatırımcıların riskli bir fiyatlama karşısında panik olduğunu söylüyor.

Altın için sırada neler var?

İslam Memiş, daha önce Türkiye’de korku ve panikle yatırım yapıldığını aktardı. Yine böyle bir durumun yaşanması riski karşısında zarar etmemek için, beklemenin gerekli olduğunu düşünüyor. “Nisan ayı bizim için final ayıydı. Bu rakamlar bizim için sürpriz değil. Bundan sonraki süreçlerde yatırımcının biraz daha dikkatli olması gerekiyor,” diye ekliyor.  Mevcut durumda, trendin her an geri dönebileceğini, bu nedenle yatırımcıların dikkatli olması gerektiğini aktarıyor. Özellikle de, elinde TL bulunduranların dikkatli olması gerektiğini aktarıyor. Altın fiyatının dolar kurunu izlediğini kaydederken küresel piyasaların da takip edilmesi gerektiğini vurguluyor.

Altın tahmini için ise 2022 yılında ons altının 2.150 doları göreceğine yönelik öngörüsünü yineliyor. Gram altında da 1.450 liralık öngörüsünün devam ettiğini açıklıyor. Memiş, hükümetin yeni paket açıklamasına bağlı olarak dolar kurunda geri çekilme yaşanması, bunun ardında da düşüş görülebileceğini söylüyor. Ancak bu düşüş uzun soluklu olmayacak. Analist, doların en iyi ihtimalle 15.88 liraya kadar gerileyeceğini düşünüyor. Gram altında da 950 liraya geri çekilme olabileceğini düşünüyor. Memiş, elinde varlık olanların sakin olması gerektiğini aktarıyor. “Daha önümüzde birçok yeni zirve olacak,” ifadelerini kullanıyor ve satmak için çok heyecanlı olunmaması gerektiğine işaret ediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir