Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.915
% 1.75
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.915
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

OCO Emir Tipi Nedir? Nasıl Çalışır?

Biri Diğerini İptal Eden Emir (OCO) Nedir?

Ticarette, biri diğerini iptal eden bir emir, aynı anda iki emir verirken verilen bir talimattır. Bir menkul kıymet emrinin bir kısmı yürütülürse, diğer kısmı iptal edilir. Böyle bir sipariş aynı zamanda ” alternatif sipariş ” veya “herhangi biri veya” sipariş olarak da adlandırılır .

Biri Diğerini İptal Eden Emir (OCO) Nasıl Çalışır?

OCO emirleri, çevrimiçi ticarette genellikle bir zararı durdurma emrini (bir zararı kesmek için kullanılır) bir limit emriyle (bir kazanç elde etmek için kullanılır ) bağlamanın bir yolu olarak kullanılır . Bir hisse senedi bir zarar durdurma fiyat hedefine ulaştığında , diğer emrin aynı hisse senedi üzerinden kar almasına ya da tam tersine gerek yoktur.

Örneğin, bir yatırımcı şu anda hisse başına 25 $ ‘dan işlem gören XYZ şirketinin hisselerine sahip. Hisselerin değerinin düşük olduğuna inanıyor ve fiyatın 20 $ ‘a daha tırmanmasını bekliyor. Kazancı kilitlediğinden emin olmak için yatırımcı, hisse senedini tutmak istediği maksimum fiyat olan 45 $ ‘lık bir satış limiti emri verir. Ayrıca , 10 $ ‘lık bir takip durdurma emri veriyor ve bu, mevcut yüksek seviyesinden 10 $ düşerse hisseleri satacak. Fiyatlar 45 $ ‘a yükseldikçe, yatırımcının satış limit emri tetiklenir, hisselerini satar ve takip eden stopunu iptal eder .

Biri Diğerini İptal Eden Emir (OCO) Neden Önemlidir?

OCO siparişleri , hızlı piyasa hareketlerinden yararlanmak için yatırımcının hızlı eylem ihtiyacına cevap verir . Örneğin, çevrimiçi yatırım yaparken , bir yatırımcı aynı anda iki sipariş verebilir ve komisyoncunun bir işlem yapmasına izin verebilir ve yatırımcıdan ikinci bir iletişim gerektirmeden ikinci işlemi iptal ederek işlemi daha verimli hale getirebilir.

Yatırımcılar etkili bir etmek için sırayla Bu tür verir korunmak içinde seçenek piyasada. Yatırımının değerini her gün takip etmek istemeyen , ancak belirli koşullarda alım satım yapmak isteyenler için faydalıdır .

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

OCO Emir Tipi Nedir? Nasıl Çalışır?” te bir düşünce

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir