Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.862
% 5.31
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.862
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Ocak Çöküşünü Bilen CEO Açıkladı: Bitcoin Düşüşü Ne Zaman Bitecek?

Ethereum‘un Ocak ayı satışını tahmin eden bir kripto CEO’su, yatırımcıların kripto kışı hakkında neden panik yapmaması gerektiğini açıklıyor. CEO ayrıca Bitcoin (BTC) ve diğer coinlerin ne zaman tüm zamanların en yüksek seviyelerine geri dönebileceğini paylaşıyor. Ether Capital CEO’su Brian Mosoff, Aralık ayı ortasında Ocak ayı Ether satışı konusunda uyarmıştı. Mosoff, tokenlerin ne kadar düşeceği ve ne zaman toparlanacağı da dahil olmak üzere kripto piyasası ve Bitcoin hakkında görüşünü paylaştı.

Bitcoin ve altcoinlerde genel görünüm

Kripto para birimleri, bir “hızlı zengin olma” planından çok daha fazlasıdır. Birçok yatırımcı, son iki yılda sadece hızlı para kazanmak için dijital token satın aldı ve birçoğu başarılı oldu. Ancak Brian Mosoff’un bu risk alan kişilerden tamamen farklı bir zihniyeti var. Ether Capital CEO’su, dijital para birimlerine ve bunların finans dünyasını dönüştürme potansiyeline gerçekten inanıyor, bu yüzden mevcut kripto ayı piyasası onu korkutmuyor. Aslında, Mosoff geri çekilmeyi öngördü – en azından kısmen. Aralık ortasında yatırımcılara, Ethereum ağının yerel tokeni olan Ether’in 2022’de zorlu bir başlangıç ​​yapmasını beklemelerini söyledi. Ether Capital ağırlıklı olarak Ethereum ekosistemine yatırım yapıyor ve 20 Ocak itibariyle 99.56 milyon dolarlık tokene sahip. Mosoff şöyle diyor:

Kısa vadede – şu anda önümüzdeki yılın ilk ayına kadar konuşuyoruz – belki bir satış olabilir. Belki bu satış, bu kadar hızlı yükselişin ardından sakinleşmesi gereken bir piyasadır. Belki de vergi yükümlülüklerini yerine getirmek için kelimenin tam anlamıyla satış yapması gereken insanlar tarafından yönlendiriliyor.

Tabii ki, 24 Ocak’a kadar eter %40’a kadar satılmıştı. Piyasa değerine göre en büyük kripto para olan Bitcoin (BTC) yaklaşık %30 düşmüştü. Her biri sırasıyla %33 ve %21 toparlandı, ancak ikisi de hala Kasım ortasındaki tüm zamanların en yüksek seviyelerinin yaklaşık %40 altında. Bu büyüklükteki bir gerileme, “çabuk zengin olmaya” çalışanların neden kriptolarla uğraştıklarını sorgulamasına neden olabilir. Ancak Mosoff, yakın tarihli bir röportajda, bunun kusurlu bir zihniyet olduğunu söyledi. Mosoff, “Kriptoların temelleri değişmedi. Ve birçok insan yalnızca bu varlıkların fiyatına odaklanıyor, ancak yalnızca fiyatın ötesine bakmayı unutuyor” diyor. Mosoff şöyle devam etti:

COVID‘den bu yana geçen iki yıl, geliştirme, fikir paylaşımı, sermaye oluşumu, altyapı, yapılandırılmış ürünler, düzenleyicilerin bu alanda netlik sağladığını görmeye başladı. Temeller açısından bu varlık sınıfı için hiç bu kadar iyi bir zaman olmamıştı. Ve bence yatırımcıların odaklanması gereken şey bu.

Bununla birlikte, Mosoff, kriptoların uzun süre nefes almasına şaşırmıyor. Dijital varlık piyasasında bol miktarda köpük vardı – ve belki de hala var – ve Federal Rezerv‘in şahin söylemi bu olumlu duygunun çoğunu ezdi. Mosoff, kriptoların yakın zamanda faiz artırımlarıyla düşüşe geçmesinin kendisini şaşırttığını, ancak risksiz bir ödül olmadığını söyledi. Mosoff, “Ne zaman bu büyük artışlar olsa, fiyatlarda gerileme olacak” dedi. CEO “Bu, varlık sınıfı için hiç de yeni değil. Dolayısıyla, vergi satışı mı yoksa masadan kâr alan insanlar mı yoksa Fed’in bir zam olacağından endişe duyan insanlar mı – benim için belirsiz” diye devam etti.

Dayanmak ya da dayanmamak – işte bütün mesele bu

CEO’ya göre kripto boğaları artık dijital jetonlarıntokenlerin çöküp çökmeyeceğini merak etmiyor – şimdi odak noktası dijital tokenlerin ne zaman toparlanacağını bulmak. Tanım olarak, bir ayı piyasası, varlıkların zirvelerinden %20 veya daha fazla düştüğü zamandır. Ancak kriptolar o kadar değişkendir ki ayı eşiği muhtemelen daha yüksek kaldırılmalıdır. Mosoff, kriptoların ayı piyasasında bile olduğunu kabul etmekte tereddüt ettiğini ve bu nedenle kripto kışının düşüş eğiliminde olduğundan şüphe ettiğini söyledi. Mosoff sözlerine şöyle devam etti: “Alanın geliştiricileri kaybetmeye başladığını veya varlık sınıfının başarılı olup olmayacağına dair inancını yitiren insanları gördüğümde, o zaman buna kış derdim. Ama o noktada olduğumuzu düşünmüyorum. Bu olaydan çok uzaktayız.”

Finans alanındaki en parlak beyinlerden bazılarının kripto girişimleri için ayrılması gerçeği, Mosoff’a dijital varlıkların bir hevesten çok daha fazlası olduğuna dair güven veriyor. Şirketler ve kurumlar yavaş yavaş kriptolara ısınıyor ve benimsiyor ve hepsi yanılıyor olsa da, boğalar bunun olma ihtimalinin giderek daha az olası olduğuna inanıyor. Mosoff, “Burada gördüğümüz şey hala yeni bir varlık sınıfının doğuşu, yeni altyapının doğuşu ve hala zemin kata katılma yeteneği” dedi.

Yatırımcıların Bitcoin, Ether ve daha küçük altcoinlerin yeni zirveler oluşturmasını ne zaman bekleyebileceklerine gelince, Mosoff’un bir tavsiyesi var: “Umudunuzu koruyun, ancak nefesinizi tutmayın.” Mosoff, “Tüm zamanların en yüksek seviyeleri 18 ay uzakta olabilir” diyor. CEO “Bunu söylememin nedeni, bence küresel olarak düzenleyicilerin bu alanı anlaması ve hangi ajansların bu alanı denetleyeceği ve netlik sağlayacağı zaman, kriptonun bu dönüm noktasında veya bükülme noktasındayız” diyor. Düzenleyici netlik, kriptoların ortadan kaldırılması için bir sonraki büyük engeldir. Mosoff, düzenlemeyi doğru yapabilirse, ABD‘nin “bu yeni varlık sınıfı için özgür dünyada lider” olma fırsatına sahip olduğunu söyledi. Mosoff, “Bu, kısa vadeli bir acı getirebilir, ancak uzun vadede netlik sağlayacaktır” diyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir