Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.667
% 2.60
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.667
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

O Gelişmelere Dikkat: Altın Hafta İçinde Bu Seviyeleri Görebilir!

Altın fiyatı, ABD dolarının geri çekilmesiyle en büyük haftalık düşüşü geride bıraktı. Bununla birlikte, sarı metal Pazartesi günkü Avrupa seansına girerken 1.845 dolar civarında hafif kazançlar kaydetti. Bu arada traderlar durgunluk korkuları arasında ABD PMI’larını ve Fed Başkanı Jerome Powell’ın ifadesini bekliyor. Bu yüzden piyasa analisti Anil Panchal, düzeltici geri çekilmeyi şüpheli görüyor.

Altın fiyatı ABD dolarının geri çekilmesiyle toparlandı

Dolar boğaları Fed politika yapıcılarından yeni ipuçları bekliyor. Bunu etkisiyle ABD Dolar Endeksi (DXY), Cuma günkü toparlanma hareketlerini %0,23 düşüşle sildi. Bunu yaparken, DXY, ABD hisse senedi ve tahvil piyasalarında durgun bir seans sırasında önceki üç haftalık yükseliş trendini konsolide ediyor. St. Louis Federal Rezerv (FRED) verilerine göre, ABD enflasyon beklentilerindeki düşüş, DXY’yi aylık %2,60’a yakın dip seviyesini tazeleyerek boğmuş gibi görünüyor.

Şahin Fed konuşmacıları altın üzerinde aşağı yönlü baskı uyguluyor

Coinmuhendisi.com’dan takip ettiğiniz üzere Fed Politika yapıcıları, %0,75 oran artışını desteklediler. Fed öncesi karartma sona erer ermez son kamuoyu önüne çıktıklarında, hareketi haklı çıkardılar. Dolayısıyla şahin Fed konuşmacıları, önceki hafta altın fiyatına baskı uyguladı.

Önemli Fed şahinleri arasında Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, Temmuz ayında 75 baz puanlık bir faiz artırımını daha destekliyor. Cleveland Federal Rezerv Bankası Başkanı Loretta Mester da enflasyonun ileriye doğru daha yumuşak olacağı beklentilerini reddetti. Ek olarak, Hazine Bakanı Janet Yellen de ekonomide yavaşlama beklentilerine değindi. Ancak Yellen, durgunluk endişelerini dışladı.

Powell’ın şahinleri savunması gerekiyor

Çarşamba günü, Fed Başkanı Jerome Powell’ın Senato Bankacılık Komitesi önünde ifade verecek. Powell, 1994’ten bu yana en büyük faiz artışını gerekçelendirmesi gerekecek. Altı aylık Para Politikası Raporu, Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’nın (GSYİH) ikinci çeyrekte ılımlı bir şekilde artma yolunda göründüğünden bahsediyor. Reuters’e göre, Powell bu rapor hakkında tanıklık yapmaya hazır. Analisti şu değerlendirmeyi yapıyor:

Durgunluk korkuları arasında para politikasında daha fazla saldırganlığı desteklemek Fed Patronu için zor bir iş olacak. Bunu yapmaması durumunda altının son toparlanmasını uzatması muhtemel.

PMI’lar altın traderları için çok önemli olacak

ABD’nin son zamanlardaki kötümser verilerine tanık olduk. Analiste göre, verilerin daha da yumuşaması altının daha güçlü kalmasını sağlayacak. Bu nedenle Haziran PMI’larının ön verileri altın traderları için çok önemli olacak.

Cuma günü, ABD’nin Mayıs Sanayi Üretimi 0,4 olan piyasa tahmininin altında %0,2’ye düştü. Ayrıntılar, istikrarlı Kapasite Kullanımı ve üretim çıktısında bir daralma önerdi. Tahminler, söz konusu ay için biraz daha iyi hizmet göstergesine karşı Haziran ayı için S&P Global İmalat PMI’sinin kötümser verilerini gösteriyor. Sonuç olarak, Bileşik PMI’nın, önceki 53,6’ya kıyasla 53,7’de değişmeden kalması mümkün.

Çin karışık sinyaller veriyor

Çin, para politikalarında değişiklik olmadığını açıkladı. Ayrıca Covid koşullarında iyileşmeye tanık oldu. Bunlara rağmen altın fiyatını destekleyemiyor. Analist, bunun nedenini şu şekile açıklıyor:

Dünyanın en büyük ikinci külçe kullanıcısının ekonomik büyümesi durgun. Ayrıca, 2022’nin ikinci çeyreğinde %3,0’lık düşük GSYİH büyümesiyle bağlantılı olması muhtemel.

Çin Halk Bankası (PBOC), 5 yıllık ve 1 yıllık Kredi Prime Rate (LPR)’yi Pazartesi günü sırasıyla %4,45 ve %3,70 olarak açıkladı. Oranlar değişmeden kaldı. Bununla birlikte, Pekin ve Şanghay’daki Covid sayıları iyileşti. Dahası, hafta boyunca aktivite kontrollerinde gevşemeye yol açtı. Ancak Shenzen, yerel Covid vakaları nedeniyle yeni karantina önlemleri açıkladı.

Altın fiyatı teknik görünümü: Genel trend ayı eğilimini koruyor

Piyasa analisti Anil Panchal altının teknik görünümünü şu şekilde değerlendiriyor. Altın fiyatı, Mart başından itibaren aşağı doğru eğimli bir direnç çizgisini geçmedi. Bu bölgedeki tekrarlanan başarısızlıklara rağmen 200-DMA civarında tahterevalli gibi davranıyor. Sarı metal kısa vadeli önemli bir engelden geri çekildi. Buna ek olarak, istikrarlı RSI ve durgun sinyaller de fiyatın güneye doğru daha da zorlandığını gösteriyor.

Bununla birlikte, fiyatın 1.843 dolar olan 200-DMA seviyesinin altına düşmesi durumunda, 1.830 dolar civarındaki ay başlangıcı dip seviyesinin yakın destek sunması olası. Bununla birlikte, basın saatine kadar 1.804 dolara yakın olan beş haftalık bir trend çizgisi desteği, daha sonra ayıların girişine meydan okumak için 1.800 dolar eşiğinden önce gelecek.

Bu arada, yukarıda bahsedilen direnç çizgisinin, en geç 1.855 dolar civarında, yukarı yönlü net bir kırılması, altın boğalarına açık bir davet değil. Çünkü 1.872 dolar civarındaki 50-DMA seviyesi ve 1.880 dolar civarındaki aylık en yüksek seviye, sonrasında yukarı yönlü momentuma meydan okuyacaktır. Genel olarak, altın fiyatının daha fazla yatay ivmeye tanık olması muhtemel. Ancak genel trend ayı eğilimini koruyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve , ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir