Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.329
% 0.59
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.329
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

O Altcoin Piyasası 8x Yaptı: Listede Bu Coinler Var!

Merkezi olmayan özerk kuruluşlar (DAO) genellikle Blockchain akıllı sözleşmeleri kullanılarak yönetilir. Ayrıca holder’lar, bu  ‘dijital şirketlerin’ yönetimini oylarıyla belirler. Bu altcoin projelerine ilişkin oylamaların çoğu ise discord üzerinden gerçekleşir.

Bu altcoin piyasasının yönetişim etkinliği geçen yıl patlama yaptı

Bahsettiğimiz DAO’ların üyeleri arada bir fiziksel olarak buluşurlar. Ancak, toplantılarının çoğu sanal olarak yapılır. Blockchain teknolojisini kullanan DAO’lardaki işlemler değişmez ve şeffaftır. En fazla tanınan DAO’lar olarak şunları örnek verebiliriz: Uniswap (UNI), ApeCoin (APE), Aave (AAVE), Maker (MAKER), DASH (DASH), Curve DAO Token (CRV), Decred (DCR), Compound (COMP)

Snapshots Labs verileri, geçen yıl DAO sayısında büyük bir artış olduğunu ortaya koydu. Veriler, bu sayının bir önceki yıla göre sekiz kat fazla olduğunu da gösteriyor. Bu verilere göre 12 ayda DAO sayısı 700’den 6.000’in üzerine çıktı. Bu sayı, teklifi olmayan DAO’ları içermiyor.

Rakam önceki yıllarda da artıyordu. Bunula birlikte, son artış en yüksek oran olmaya devam ediyor. Veriler ayrıca, geçen yıl DAO tekliflerinin sayısında 8,5 kat artış olduğunu gösteriyor. Aynı dönemde toplam oy sayısı da 8,3 kat artış kaydetti. Geçen yılki 448.000’e kıyasla şu anda 3,7 milyon DAO oyu var. Ancak rapor, bu DAO’ların küçük bir yüzdesinin bu katılım artışını desteklediğini belirtti. Bunlardan en aktif olanı DAO’lar.

Toplam teklif sayısının dağılımı / Kaynak: Emre Çalışkan

Bu DAO’ların yaklaşık %10’u yeni tekliflerin çoğundan sorumlu. Ne yazık ki, DAO’ların %60’ı aktif olduklarından beri üçten fazla yeni teklif almadı. Bir DeepDAO verisi ayrıca PancakeSwap ve Decentraland’ın teklif sayılarına göre ilk iki DAO olduğunu belirtiyor.

İlkinde 3.300, ikincisinde 1.200 teklif var. Veriler, 100 teklife kadar yalnızca 72 DAO olduğunu ekledi. Ancak, senatodan önceki yasa tasarısı değiştirilmeden kabul edilirse, DAO’ların büyüme hızının azalması muhtemel. Tasarının bir kısmı, tüm kripto projelerinin düzenleyicilerle kayıtlı lisanslara sahip olmasını vurguluyor. Ayrıca, kurucularının ve kullanıcılarının tam profillerini açıklamaları gerekiyor.

Diğer DAO’lar için bir ilham kaynağı

Elektrik Sermayesi mühendisi Emre Çalışkan, AnayasaDAO’nun diğer DAO’lar arasında öne çıktığını iddia ediyor. Bu DAO, ABD anayasasının orijinal versiyonunu satın alma önerisinin ardından popüler oldu. Ayrıca bu DAO’nun eylemleri, diğer birçok DAO’ya ilham kaynağı oldu.

AnayasaDAO, bazı zorluklarla karşılaşmasına rağmen diğer birçok DAO üzerinde büyük bir etki bıraktı. Geçen yıl Sotheby’nin kamu müzayedesinde ciddi gayret gösterdi. Buna rağmen, AnayasaDAO ABD anayasasının son orijinal versiyonuna sahip olma teklifinde başarısız oldu. DAO, teklifinin başarısız olduğunu doğrulamak için uzun bir anlaşmazlık mesajı yayınladı.

AnayasaDAO’nun anlaşmazlık duyurusu / Kaynak: Discord

Bitcoin ve altcoin projeleri için düzenleyicilerin endişeleri

Düzenleyicilerin, AnayasaDAO’larının teklifleriyle ilgili çabalarıyla ilgili büyük endişeleri vardı. Coinmuhendisi.com’da yer aldığı üzere ABD kripto tasarısının sızdırılmış bir taslağı dört gün önce internette dolaşmaya başladı.

Taslak tasarının bazı bölümleri, düzenleyicilerin kripto endüstrisinin etkisi konusunda derinden endişeli olduğunu gösteriyor. Özellikle kripto borsalarının ve DAO’ların operasyonları konusunda endişeliydiler. Ayrıca DeFi ve stablecoin endüstrisiyle ilgili endişelerini dile getirdiler.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir