Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.314
% 4.09
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.314
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Nvidia Metaverse için Yeni Araçlarını Tanıttı

Metaverse konusunda yeni çalışmaların peşinde koşan Nvidia, metaverse geliştirme araçlarını tanıttı.

Birçoğumuzun bilgisayar ve teknoloji alanlarından yakından tanıdığı Nvidia, çalışma alanlarını genişletiyor. Ekran kartları ve DSR teknolojileriyle ön plana çıkan şirket, yapay zeka ve modelleme alanlarındaki gücünü de metaverse dünyasına aktarıyor.

Oyun Teknolojileri ve Metaverse’ün Potansiyeli Devasa

Yakın zamanda yeni teknolojilerini duyuran Nvidia’nin SIGGRAPH etkinliğinde tanıttıkları teknolojiler arasında metaverse’de neler yapabileceklerini gösteren çalışmalar bulunuyor. Bu çalışmalar içerisinde en dikkat çekenler ise avatar oluşturmak için özel olarak geliştirilen NVIDIA Omniverse Avatar Cloud Engine (ACE) ve metaverse ile gerçek dünya arasındaki bir köprü kurmayı hedefleyen Omniverse araçları var.

Bu araçlar, kişisel profillerden dev fabrikaların yönetimine kadar etki edebilecek şekilde detaylı geliştiriliyor. Öncelikle simülasyon ile harekete geçen firmalar ya da kişiler gerçek hayatta neler yapabileceğini daha rahat öngörebiliyor.

Şirket, metaverse’ün geleceğinde önemli bir değer gördüğünü tekrarlarken, metaverse ve gerçek dünya arasındaki etkileşime vurgu yaptı. Yapay zekanın da yardımı ile objelerin kolay bir şekilde metaverse’e aktarılmasına olanak tanıyan yeni araçlarını da duyuran Nvidia, yakın zamanda mimiklerimizi metaverse’e kolay bir şekilde aktarabileceğimizi söyledi. Ayrıca, günümüz oyun teknolojileri ile metaverse’ün ortak paydasında devasa bir potansiyel olduğunu belirtti.

Yapılan sunumda metaverse ile görüşlerini belirten NVIDIA’nın kurucusu ve CEO’su Jensen Huang şunları söyledi:

“ Yapay zeka ve bilgisayar grafiklerinin birleşimi, internetin bir sonraki evrimi olan metaverse’e güç verecek ”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir