Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.442
% 0.61
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.442
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Norveç Hükümeti, Bitcoin Madencileri için Azaltılmış Elektrik Vergisi Uygulamasını Kaldırmak İstiyor

Norveç hükümeti, Bitcoin madencilerinin yararlandığı azaltılmış elektrik vergisi uygulamasının kaldırılmasını teklif etti.

Ülkenin maliye bakanı, indirim uygulamasının ilk tanıtıldığı 2016 yılından çok daha farklı bir dönemde olduklarını dile getirdi.

Norveç Hükümeti, Düşük Vergi Uygulamasını Kaldırmayı Planlıyor

Norveç Maliye Bakanı Trygve Slagsvold Vedum, hükümetin kripto veri merkezlerinin daha düşük elektrik vergisi ödemesini sağlayan planın kaldırılmasını tavsiye etti.

Tavsiyede, ülkede faaliyet gösteren veri merkezlerinin diğer endüstrilerle benzer vergi oranlarına tabi olması gerektiği ifade edildi. Bu, ülkedeki Bitcoin madencileri için bir politika değişikliği yapılacağını ortaya koyuyor. Hükümete göre, belirli bölgelerde elektrik talebi arttığından indirimli oranların aşamalı bir biçimde kaldırılması gerekiyor.

Bakan şu ifadeleri kullandı:

“Şu anda enerji piyasasında veri merkezleri için indirimli oranın 2016’da tanıtıldığı zamandan tamamen farklı bir durumdayız.

Birçok yerde enerji kaynağı şu anda baskı altında ve bu da fiyatların yükselmesine neden oluyor. Ayı zamanda Norveç’te kripto madenciliğinde bir artış görüyoruz. Bu güce toplum ihtiyacımız var”

Norveç Parlamentosu, Mayıs ayında, ilk olarak Kızıl Parti tarafından tanıtılan kripto madenciliğini yasaklama önerisini reddetti. Arcane Research’te bir analist olan Jaran Mellerud o dönem ülkedeki siyasi partilerin madencileri için enerji vergisi arttırmaya yönelik girişimde bulunulacağını kaydetmişti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir