Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$63.876
% 1.20
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.876
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Nobel Ödüllü Ekonomistten “Can Sıkan” Bitcoin Yorumu! 

Lider kripto son günlerdeki derin düşüşün ardından bugün bir ralli başlattı. Bitcoin, 18 bin doların altına sarktıktan sonra toparlandı ve psikolojik seviye 20 bin doların üzerine çıktı. Bitcoin topluluğu, lider kripto paranın kısmi iyileşmesi konusunda heyecanlı görünüyor. Bununla birlikte, Nobel ödüllü ekonomist Paul Krugman, bunun sadece bir ‘parlama’ olduğunu söylüyor.

Paul Krugman: Bitcoin (BTC)’nin mütevazı rallisi “Ölü Kedi Sıçraması”

Coinmuhendisi.com haberlerinden de takip ettiğiniz üzere kripto para piyasası son hafta oldukça acı çekti. Kırmızı günlerden sonra bugün lider kripto Bitcoin önderliğinde piyasa kayıplarının bir kısmını telafi etti. Basın zamanında BTC fiyatı yeniden 20 bin doların üzerine çıkmayı başardı. Bu seviyeyi koruyup koruyamayacağı ise belirsiz. Çünkü bazı yorumculara göre bu hareket geçici bir canlanmayı ifade ediyor.

Bu şekilde düşünlerden birisi de Nobel ödüllü ekonomist Paul Krugman. Ünlü ekonomist de bu rallinin sahte olduğunu düşünüyor. Krugman, Bitcoin’in bu fiyat hareketini ‘ölü kedi sıçraması’ olarak tarif edilen durumla özdeşleştiriyor. Paul Krugman, Twitter hesabından yaptığı yorumda, şu ifadeleri kullanıyor:

Bu sabah itibariyle BTC mütevazı bir ralli yaşıyor. Muhtemelen sadece ölü bir kripto sıçraması. Ama yine de biraz geçmişin alakalı olabileceğini düşündüm. Dot-com balonu ve kripto arasında birçok ilginç paralellik var. Ancak aynı zamanda zıtlıklar da var. Yakında tüm bunlar hakkında daha fazla yazacağım.

Bitcoin’in piyasa performansı

Bilindiği üzere ayı piyasalarında, fiyatlar düşüş eğilimini sürdürmeden önce kripto para birimleri ve diğer varlıklar için kısa süreli yükselişler görmek normaldir. Bu tür durumlar da ‘ölü kedi sıçraması’ olarak yorumlanıyor. Bir canlılık işareti değil, sadece tepkisel bir hareket.

Bitcoin fiyatı, 18 Haziran’da, Bitstamp borsasında Aralık 2020’nin başından beri en düşük seviyesi olan 17.930 doları gördü. Yazının yazıldığı sıralarda CoinMarketCap verilerine göre 20.561 dolardan işlem görüyordu. Bu da Bitcoin için son 24 saatlik sürede yaklaşık %16’lık bir koşu anlamına geliyor. Bununla birlikte lider kripto, 69 bin dolarlık tüm zamanların en yüksek seviyesinden %70 aşağıda.

Bitcoin fiyatı günlük grafik / Kaynak: CoinMarketCap

Her ne kadar Bitcoin, yeşil bölgede yol alsa da bazı analistlerin 100 bin dolarlık hedefler dikkate alındığında kat etmesi gereken daha çok yolu var. Öte yandan bazı analistler de Paul Krugman ile benzer şekilde düşünüyor. Bu nedenle BTC’nin daha fazla diplere dalacağını öngörüyor. Kimin haklı olduğunu zamanla göreceğiz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir