Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$64.308
% 3.27
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 64.308
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Nijerya SEC’ten Kripto Para Kararı

Nijerya Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, yatırımcıları koruyan standartlar üzerinde anlaşılana kadar kripto para birimlerini geliştirmeyi planlamıyor.

Nijeryalılar, dijital varlıkların Nisan ayında düşmeye başlamasından bu yana kripto para birimlerine diğer tüm ülkelerden daha fazla ilgi gösterdi.

Nijerya SEC, Düzenleme Olmadan Kripto Paralarla İlgilenmeyecek

Nijerya Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, düzenleyiciler yatırımcıları koruyan standartlar üzerinde anlaşana kadar dijital varlıkların ticaretini geliştirmeye yönelik bir plana kripto para birimlerini dahil etmeyi hedeflemiyor.

Genel Müdür Lamido Yuguda, ülkenin ticaret merkezi Lagos’ta gazetecilere verdiği demeçte; kripto borsalarının Nijerya’daki işlemlerini yürütmek için gereken bankacılık platformuna henüz erişimi olmadığı için komisyonun dijital para biriminden kaçındığını söyledi. Yuguda, “Yatırımcıları gerçekten koruyan dijital varlıklara bakıyoruz” dedi.

Yuguda, SEC’in yatırım koruması ile mantıklı dijital varlıklara yatırımı teşvik edeceğini ve ayrıca sanal ve geleneksel yatırım ürünlerini geliştirmek için blok zinciri teknolojisini araştıracağını söyledi. Aynı zamanda, “Komisyon, spekülasyon işinde değil, yatırımcıları koruma işindedir” diyerek kripto para birimlerindeki dalgalanma endişesine atıfta bulundu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir