Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$66.333
% 0.20
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 66.333
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

NFT ve Metaverse sektörlerine gösterilen ilgi son zamanlarda düşüşe geçti

Investing.com – Günlük işlem hacimlerine göre piyasanın en büyük NFT pazarı olan OpenSea, son zamanlarda işlem hacimlerindeki düşüşle birlikte NFT’lere olan talebin azaldığını gösteriyor. 

NFT pazarı, 2021 yılına damgasını vururken hem işlem hacimlerindeki artışla hem de Google (NASDAQ:GOOGL) aramalarında ön plana çıkarak tüm dünyanın ilgisini çekmişti.

En büyük NFT pazarı OpenSea’de günlük işlem hacimleri 250 milyon dolara kadar yükselirken son veriler işlem hacmindeki düşüşlerle ticaretin 70 milyona kadar gerilediğini gösteriyor. Son ticaret hacmi rakamlarına göre NFT pazarı, zirve seviyesinden yüzde 70’i aşan düşüşler görüyor.  

NFT piyasası, birçok küresel şirketin, ünlülerin ve müzik sektörünün projelerini bu sektörde hayata geçirmesiyle ilgi odağı haline gelmişti. Ancak NFT pazarında son zamanlarda yeni projelerin eksikliği pazarın durgunlaşmasına neden oluyor.

NFT pazarındaki durgunluğa rağmen veriler, NFT alımı gerçekleştiren kripto cüzdanlarının hâlâ yüksek seviyelerde kaldığını gösteriyor. 

Araştırmalar Metaverse pazarındaki büyümeyi öngörüyor

NFT pazarıyla yakın bir ilişki içinde olan Metaverse alanının ise önümüzdeki yıllarda büyümeye devam edeceğine yönelik görüşler hakim. Bu konuyla ilgili Grand View Research tarafından yayımlanan son araştırma verileri, Metaverse’ün 2030 yılına kadar 678,8 milyar dolar değerine ulaşabilecek bir pazar haline gelebileceğini ortaya koyuyor.

2021 yılı sonunda 38 milyar dolar seviyesinde olduğu tahmin edilen Metaverse piyasasının yapılan araştırmaya göre yüzde 40 oranında yıllık büyüme görebileceği tahmin ediliyor. 

Raporda büyümeye katalizör olabilecek şirketler arasında Fortnite, Roblox, Minecraft ile Decentraland ve The Sandbox gibi merkezsiz projeler üzerinde de duruluyor. 

Araştırma şirketi, kripto varlıklara yönelik artan talebi ve büyüyen kişiler arası ödeme sistemlerinin de Metaverse pazarı için tetikleyici olacağını düşünüyor. Bir uyarı olarak ise dijitalleşen dünyanın siber saldırı risklerine daha çok maruz kalabileceği üzerinde duruluyor.

Ancak, NFT’ler gibi Metaverse alanı için de bu sıralar bir durgunluktan bahsedilebilir. Zira Bu ayın başlarında Google Trends verileri, Metaverse alanına da olan ilginin düştüğünü gösteriyor. Ancak şirketin Metaverse’te faaliyete geçmek için çalışmalarına devam etmesi, önümüzdeki dönemlerde bu alana olan ilginin geri dönmesine yardımcı olabilir. 

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir