Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.846
% 0.98
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.846
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

NFT Piyasası İncelemesi: İşte Kaçırmamanız Gereken Haberler!

2022’nin ilk ayının son haftasına yaklaşırken çalkantılı bir zamanlardan geçiyoruz. NFT’ler bu yıla güçlü bir başlangıç yaptı. Geniş pazar satışları gördü. Sayısız gelişmenin olduğu NFT alemini takip etmek oldukça güç. Bu yüzden coinmuhendisi.com olarak NFT’lerin harika dünyasında yolculuk edip, önemli gelişmeleri, NFT’leri dikkatinize sunuyoruz.

Bu haftanın NFT haberleri

Meta (Facebook) NFT Marketplace’i başlatacak. Bu hafta ortaya çıkan raporlara göre, Meta ve Instagram yakında NFT’leri profil resimleri olarak entegre etmek istiyor ve görünüşe göre bir NFT pazarı için de çalışıyorlar. NFT’lerdeki ilk büyük itici gücü olsa da, Facebook kripto ve blockchain teknolojisindeki ilk çabalarından çok uzak. Şirket daha önce, stablecoin projesi Libra’dan (o zamandan beri Diem olarak yeniden adlandırıldı) şimdi kurulan kripto cüzdanı Novi’ye kadar çeşitli hayal kırıklıkları ve fiyaskolar yaşadı.

Zaman Çizelgesindeki NFT’ler: Twitter Hexagons yayına başlıyor. “Mavi kuş” uygulaması bu hafta profil fotoğrafları için NFT entegrasyonunu ilk kez başlattığından, Meta ve Instagram, NFT söz konusu olduğunda Twitter’ın ayak izlerini büyük ölçüde takip ediyor. iOS kullanıcıları, NFT sahipliklerini doğrulamak için bir cüzdan bağlayabilir ve profil resimlerini hexagon hale getirebilir. Hareket, hemen NFT’nin uygulanabilirliği konusunda daha şüpheci olanlardan bazı iyi dönüşler aldı. Kullanıma sunma, Twitter’ın daha geniş “Twitter Blue” özelliğinin bir uzantısının parçası.

Coinbase, NFT marketplace Onboarding için MasterCard ile ortak oldu. Coinbase’in NFT pazarı, piyasaya sürülecek olan bulmacanın daha fazla parçasını ortaya çıkarmaya devam ederken beklenti artmaya devam ediyor. OpenSea, son haftalarda kesintilerle boğuştu ve rakip platform LookRare, piyasaya çıkışının ilk aşamalarında önemli bir ivme yakaladı. Bu hafta Coinbase, yeni NFT tüketicileri için finansal işe alım sürecini kolaylaştırmaya yardımcı olmak için MasterCard ile yeni bir ortaklık duyurdu. Bu, kullanıcıların NFT’ler için doğrudan kredi / banka kartlarıyla ödeme yapma olanağına sahip olmasına yol açacaktır.

Walmart: NFT’ler ve Özel Kripto? Muhtemelen bu hafta NFT’lerdeki en büyük hikayelerden biri haftanın başında geldi ve hafta sona erdiğinde karışıklığın içinde biraz kaybolmuş gibi görünüyordu. Geçen yılın sonlarında, şirketin ödemeler için kripto para birimini kabul etmeye başlayacağına dair söylentileri kapattıktan sonra, önde gelen perakende canavarı, bu hafta markanın NFT’lere ve kendi kripto para birimine girişini gösteren patent başvuruları ile kripto manşetlerine geri döndü.

Nirvana NFT’leri gündemde

Nirvana NFT’leri. Nirvana hayranları, Kurt Cobain’in doğum gününde piyasaya çıkacak sınırlı sayıdaki bir sürümle, tarihi grubun ilk NFT’sini önümüzdeki ay toplayabilecekler. NFT’ler, grubun etrafında daha önce hiç görülmemiş resimler ve sanat eserleri içerecek. Pop Legendz tarafından barındırılan NFT’leri Rarible’da zaten görebilirsiniz. Grubun nadir resimlerine sahip Nirvana NFT’leri önümüzdeki ay açık artırmaya çıkarılacak. Müzayede, müzik endüstrisi ile ilgili NFT’leri darp eden bir girişim olan Pop Legendz tarafından organize ediliyor. Her görüntünün fiyatı GIF’ler için 1 ETH ve 67 ETH’den başlıyor.

Hermes NFT sanatçısına dava açıyor. NFT alanına girerken NFT’ler için bir dizi farklı tasarımcı markasından bahsettik. Bununla birlikte, görünüşe göre bu alana girmeyen bir tasarımcı markasının en iyi örneği olarak adlandırdığımız marka Hermes’tir. Marka daha önce NFT tasarımcısı Mason Rothschild’e karşı büyük bir hoşnutsuzluk göstermişti ve şimdi Hermes bunu üstleniyor ve California merkezli dijital sanatçıya dava açtı. Rothschild, Hermes’in Birkin çantalarından ilham alan sanat eserleriyle önemli bir çekiş kazanan bir NFT koleksiyonu olan ‘MetaBirkins’in yaratıcısı. Bu haftaki haberlere göre marka, New York’un Güney Bölgesi’nde Mason Rothschild’e ticari marka ihlali ve ticari markayı sulandırma nedeniyle dava açtı.

NBA Top Shot NFT satışları, son bir ayda %72 oranında arttı. Kripto piyasasındaki krize rağmen, NFT’ler önemli miktarlarda para kazanmaya devam ediyor. Örneğin önde gelen NFT pazarı OpenSea, içinde bulunduğumuz ayda 3.5 milyar dolarlık satışla rekor kırdı. Bored Apes, Meebits ve World of Women NFT dünyasında en çok rağbet gören koleksiyonlar arasında. NBA Top Shot, yaklaşık bir yıl önce NFT sektöründe geniş çapta ilgi gördü. Son zamanlarda NBA Top Shot’a azalan ilgi şimdilerde NBA yıldızı Kevin Durant sayesinde yeniden hareketlenmiş durumda. NBA Top Shot ünlü yıldızın yer aldığı yeni bir reklam kampanyası başlattı. Bu kapsamda Top Shot paketi satın alanlara ücretsiz bir Durant NFT’leri sunulacağı açıklandı.

UFC, yeni NFT koleksiyonunun lansmanını duyurmak için Dapper Labs ile ortak oldu. UFC, Dapper Labs ile ortaklaşa yeni NFT koleksiyonu “UFC Strike” için lansman tarihini duyurdu. Bugün UFC, resmi web sitesindeki bir yayında, yaklaşmakta olan NFT koleksiyonları “UFC Strike”ın 23 Ocak’ta piyasaya sürüleceğini duyurdu. Koleksiyon, her biri değiştirilemez tokenler biçiminde UFC’den üç anı içeren 100 binlik bir paketle başlayacak. Bu “an”lar, birden fazla kamera açısı, yorum ve kalabalığın tepkisi ile birlikte popüler dövüşçülerin dövüş sahnesinin kısa bir videosunu içerecek.

Hayranlar artık 50 USD’den bir paket satın alma şansı elde etmek için resmi UFC Strike web sitesindeki sıraya katılabilir. Web sitesi ayrıca hayranların bağlanabileceği, anlarını satın alabileceği ve satabileceği bir P2P pazar yeri içeriyor. Paketlerin ikinci turu 31 Ocak’ta gelecek. Şirket ayrıca önümüzdeki aylarda UFC etkinlik takvimiyle yakından uyumlu bazı ek sürümler olacağını söyledi. Bu, UFC’nin blockchain ve kripto dünyasıyla ilk karşılaşması değil. Geçen yıl kuruluş, crypto.com ile 175 milyon dolar değerinde bir sponsorluk anlaşması imzaladı. Ayrıca Dapper Labs, taraftarların NFT’lerini getirmek için bir spor organizasyonuyla ilk kez ortaklık kurmuyor. Ünlü NBA Top Shot takas edilemez token koleksiyonunun arkasındalar ve ayrıca NFL ile ortaklık kurdular.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir