Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.342
% 1.15
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.342
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

NFT Piyasası İncelemesi: İşte Büyük Gelişmeler!

Bu hafta büyük yatırımcılardan Non Fungible Token’ler (NFT) hakkında çok fazla haber vardı. Bununla birlikte, bazıları 2022’ye girerken düzenlemenin ufukta olduğunu düşünüyor. Bu arada, devasa bir NFT sanat koleksiyoncusu 2 milyon doların üzerinde NFT’yi çaldırdı ve ateşli bir tartışma başladı. Ünlü Türk televizyoncu NFT platformu kurarken, bir üniversite ‘NFT’ye Giriş’ dersini ekledi. Yeni yıla girerken, 2021’deki defterleri bu haftanın tüm NFT haberlerinden bir raporla kapatıyoruz. Ayrıntılar için coinmuhendisi.com okumalısınız…

Bu haftanın NFT haberleri

Hükümet darbesi? Charles Hoskinson yakın olduğunu düşünüyor

Cardano’nun kurucusu Charles Hoskinson, 2021’i kapatmak için bir saatlik bir YouTube videosu yayınladı ve Cardano’nun ve genel olarak kriptonun geçmişini, bugününü ve geleceğini tartıştı. Hoskinson, NFT’lerde ve DeFi’de yakın zamanda gerçekleşecek kısıtlamaları 2018 ve 2019’daki düzenleyicilerin ICO kısıtlamalarıyla karşılaştırılabilir olarak karşılaştırdı.

Çalınan maymunlar, merkezileşme üzerine sıcak tartışmalara yol açıyor

Bugüne kadarki en büyük Bored Ape Yacht Club hırsızlıklarından birinde, Twitter kullanıcısı ve NFT sanat koleksiyoncusu Todd Kramer bu hafta 2 milyon doların üzerinde Bored Ape ve Mutant Ape NFT’lerini (toplamda 15 veya 16 milyon dolar) çaldırdığını bildirdi. O zamandan beri NFT’lerin bazılarını kısmen kurtardı, ancak OpenSea’nin çalınan varlıkların bir kısmını veya tamamını dondurduğuna dair raporlar ortaya çıktı. Bu raporlar, Blockchain’de olması gereken merkezileşme derecesi konusunda hararetli tartışmalara yol açtı. Todd Kramer, bir kimlik avı dolandırıcılığının sıcak cüzdanına (yani bir Metamask cüzdanı veya benzeri bir şeye) erişim sağladığını iddia etti.

OpenSea maymun soygunlarını yasaklıyor

Bu arada, bu hafta OpenSea’nin bireysel işlemler ve NFT’ler üzerinde sahip olması gereken kontrol etrafında dedikodu başladığında, platform, her ikisi de PAYC ve PHAYC olarak adlandırılan Phunky Ape Yacht Club adlı iki Ape Club taklitçisini yasakladı. Her iki proje de orijinal BAYC tasarımlarını alıp ters çevirdi ve her ikisi de ilk lansmandan birkaç saat sonra tükendi. Bu yan projelerden birinin topluluk üyesi, bunu ‘NFT’lerin mevcut durumuna hicivli bir bakış’ olarak nitelendirdi.

Square Enix: NFT’lerde boğa mı?

Oyundaki NFT’ler, bazı yayıncılar ve yaratıcı oyun şirketleri frenleri pompalamayı seçerken, diğerleri biraz daha agresif olmaya istekliyken sıcak bir konu olmuştur. En çok Final Fantasy ve Kingdom Hearts’ı yaratmasıyla tanınan Japon video oyun firması Square Enix, Başkan Yosuke Matsuda’nın son açıklamalarından sonra kendisini dahil etmek için konumlandırıyor olabilir. Yosuke Matsuda, “genel halk arasında daha yaygın hale geldikçe, mevcut her içeriğin değeri gerçek tahmini değerine göre düzeltilerek, dijital mal anlaşmalarında nihai bir doğru boyutlandırma görmeyi umduğunu/beklediğini” açıkladı.

Ray Dalio ve Kevin O’Leary’den duygular

Bu tatil haftasında büyük kişilikler arasında NFT’ler hakkında biraz sohbet vardı ve listeye milyarder Ray Dalio’yu ekleyebiliriz. Bu haftaki bir röportajda Dalio, NFT’leri ilk internet günleriyle karşılaştırarak tüm projelerin sürmeyeceğini belirtti. Ray Dalio, “NFT’lerin insanlara sonunda ‘Bitcoin’e sahip olmayı tercih ederim’ dedirebilecek bir tür para haline gelebileceğine inandığını söyledi. Bu arada, bu hafta Forbes ile yaptığı bir röportajda Kevin O’Leary, NFT’ler hakkında benzer duyguları paylaştı ve NFT’ler Bitcoin’den daha büyük olacağını ve 2022’nin NFT yılı olacağına inandığını belirtti.

Twitch kurucu ortağı NFT oyun pazarını başlattı

Twitch kurucu ortağı Justin Kan, bu hafta NFT oyun odaklı pazar yeri Fractal’ı resmen başlattı. Fractal, Solana Blockchain’ini kullanıyor, dijital ürünlere ev sahipliği yapıyor ve “oyunlar arası” varlıkları kolaylaştırmaya çalışıyor. Fractal, bunu yapmak için önde gelen Blockchain tabanlı oyunlarla ortaklık kurdu. Hareket ilk olarak Aralık ayı başlarında Justin Kan tarafından duyuruldu.

Ankara Üniversitesi NFT’ye giriş dersi ekledi

Ankara Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla, üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi Temel Sanat Eğitimi Bölümü’ne seçmeli ders olarak “NFT’ye Giriş” dersinin eklendiğini duyurdu. Rektör Necdet Ünüvar, “Bugünkü Senato Kararıyla: Güzel Sanatlar Fakültesi Temel Sanat Eğitimi Bölümü “NFT’ye Giriş” dersi Üniversitemiz Genel Sosyal Seçmeli Dersler havuzuna eklendi” açıklamasını yaptı.

Acun Ilıcalı NFT piyasasına adıma attı

Türk televizyoncu, sunucu, girişimci, uluslararası yapımcı ve iş insanı olarak bilinen Acun Ilıcalı NFT platformu başlattıklarını duyurdu. Ünlü şov yapımcısı Twitter hesabından yaptığı paylaşşımda “Eneftio’nun ilk NFT’leri olan All Star NFT’lerini keşfetmek ve avantajlarla dolu bu dünyanın bir parçası olmak için….takip et, NFT dünyasında yerini Eneftio ayrıcalıkları ile al” açıklamasına yer vererek, ‘Eneftio’ NFT platformunu duyurdu.

Bored Ape Yacht Club (BAYC) NFT’lerine Eminem dopingi

Dünyaca ünlü rapçi Eminem’in NFT koleksiyonundan bir parça satın almasıyla birlikte BAYC fiyatı zirveye tırmandı. Ünlü rapçi, Perşembe günü OpenSea’den 123,45 ETH (yaklaşık 460 bin dolar) ödeyerek NFT’yi satın aldı. Bunun ardından ünlülerin geleneğine uyarak NFT’sini Twitter’da profil resmi yaptı. Bu haberin ardından 10 bin benzersiz NFT’den oluşan koleksiyonun taban fiyatı 68 ETH’nin üzerine çıktı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir