Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$69.670
% 1.38
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 69.670
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

NFT Nasıl Satılır?

NFT, sanat, müzik, oyun içi öğeler ve videolar gibi gerçek dünyadaki nesneleri temsil eden dijital bir varlıktır. NFT açılımı Non-Fungible Token’dir.

NFT satın alma ve NFT satma için ilk olarak, NFT’leri ve kripto para birimlerini saklamanıza izin veren bir dijital cüzdan edinmeniz gerekmektedir. NFT sağlayıcınızın hangi para birimlerini kabul ettiğine bağlı olarak, muhtemelen Ether gibi bir kripto para birimi satın almanız gerekecektir. NFT’nizi satılık olarak listelemeniz gerekir. NFT satışlarını destekleyen en popüler cüzdanlar MetaMask, Trust Wallet ve Coinbase Wallet’tır.

NFT satma işlemi için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Adım: Cüzdanınıza Para Yatırmak için biraz kripto para satın alın

Yukarıda bahsedilen tüm NFT müzayede platformları, bir NFT’yi ‘minting’ yapmak için önceden ödeme yapmanızı isteyecektir; bu, sanat eserinizi satabileceğiniz ve değiştirilemez bir jetona dönüştüreceğiniz süreçtir. Çoğu durumda, ödeme kripto para biriminde yapılmalıdır; bu, çalışmanızın bir NFT’sini satarak herhangi bir kripto para kazanma şansınız olmadan önce, ücretleri karşılamak için bir miktar satın almanız gerektiği anlamına gelir.

Ether (ETH), NFT’lerin ilk başlatıldığı yer olan açık kaynaklı blok zinciri platformu Ethereum’un yerel kripto para birimi olduğu için en yaygın olarak kabul edilen para birimidir. Bununla birlikte, bazı platformlar çeşitli ödeme biçimlerini kabul ediyor ve farklı blok zincirleri kullanarak NFT’ler oluşturulmasını da destekliyor.

Halihazırda bir miktar ETH’ye sahipseniz, ödeme yapmak (ve almak) için seçtiğiniz NFT platformuna bağlanmanız gereken bir dijital cüzdanınızda olduğundan emin olmanız gerekir. Para biriminiz yoksa, ETH veya diğer para birimlerini satın alabileceğiniz birçok kripto para borsası vardır, ancak en hızlı ve en kolay seçenek, genellikle seçtiğiniz dijital cüzdan ile doğrudan ETH satın almaktır.

2. Adım: NFT İşlemlerinde Kullanmak İçin Dijital Bir Cüzdan Oluşturun

MetaMask ile dijital bir cüzdan oluşturmak için Metamask web sitesine gitmeniz ve sağ üstteki ‘Download’ düğmesine tıklamanız gerekir. Bir masaüstü bilgisayar kullandığımız için tarayıcı uzantısını yükleme seçeneğini seçeceğiz, ancak mobil uygulama için indirme seçeneklerini de kullanabilirsiniz.

Yeni bir cüzdan ve seed phrase (tohum cümlesi) oluşturmak’ istediğinizi onaylamanız istenecektir. ‘Seed Phrase’ temelde; blok zinciri bilgilerini depolayan kelimelerin bir listesidir. Evet seçeneğini seçtikten sonra, ilgili şartları kabul ederek yeni şifrenizi oluşturun. Daha sonrasında hesabınızı ayarlamış olacaksınız.

3.Adım: Cüzdanınıza Biraz Kripto Para Ekleyin

MetaMask cüzdanınızı veya herhangi bir dijital cüzdanınızı kurduktan sonra, ona biraz ETH eklemeniz gerekecek. Halihazırda bir miktar ETH’ye sahip değilseniz, şimdi bir miktar satın almanız gerekecek, bu nedenle ‘Buy’ düğmesine tıklayın ve ‘Buy ETH with Wyre’ seçeneğini seçin.

ETH satın almak için Apple Pay veya Kredi kartı kullanabileceğiniz bir ekrana yönlendirileceksiniz. Ancak ne kadar satın almanız gerektiğini öğrenmek için seçtiğiniz NFT platformunun ücretlerini kontrol etmek isteyebilirsiniz, bu sebeple bu aşamayı daha sonraya bırakabileceğinizi unutmayın.

4.Adım: Cüzdanınızı bir NFT Platformuna Bağlayın

Çoğu dijital cüzdan benzer şekilde çalışır. Hangisini seçerseniz seçin, onu NFT’yi satmak için kullanacağınız NFT platformuna bağlamanız gerekir. Biz bu örnekte Rarible platformunu kullanıyoruz, ancak aralarından seçim yapabileceğiniz birçok başka NFT platformu var ve süreç genellikle aşağıda özetlediğimize benzer olacaktır. Rarible, dijital koleksiyon ürünleri için bir dizi pazardan biridir.

Rarible.com’a gidin. Ekranın sağ köşesinde ‘Connect wallet’ (cüzdanı bağla) yazan bir düğme var. Oraya tıklayın ve bir sonraki ekranda, cüzdan sağlayıcınız istenecek, bu bizim örneğimizde bildiğiniz gibi MetaMask’tır. Bir açılır pencere, cüzdanınızı Rarible’a bağlama seçeneği sunacaktır. Sonrasında ‘Next’ (İleri‘yi) ve ardından ‘Connect’‘i tıklayın, hizmet şartlarını kabul edin ve 13 yaşından büyük olduğunuzu onaylayın.

5.Adım: NFT’ye dönüştürmek İstediğiniz Dosyayı Yükleyin

Artık ödeme yapmak için ETH’ye bağlı bir cüzdanınız var, bir NFT’yi nasıl yapıp satacağınızı öğrenmeye hazırsınız. Rarible sitesinde, sağ üstteki mavi ‘Create’ (oluştur) düğmesini tıklayın ve ilgili tokenı seçin ve Create butonuna basın. Bu bizde Ethereum’dur. Daha sonra size tek seferlik bir çalışma oluşturma veya aynı ürünü birden çok kez satma seçenekleri sunulur. Dijital dosyanızı yükledikten sonra sağda NFT gönderinizin nasıl görüneceğine dair bir ön izleme göreceksiniz.

6.Adım: NFT’niz için Bir Açık Artırma Ayarlayın

Formun sonraki bölümünde, NFT resminizi nasıl satacağınızı seçmeniz gerekecek. Üç seçenek var. “Fixed price” (Sabit fiyat), bir fiyat belirlemenize ve NFT’nizi anında satmanıza olanak tanır (eBay’deki ‘Şimdi satın alın’ seçeneği gibi). ‘Unlimited Auction’ (Sınırsız Açık Artırma) seçeneği, insanların siz bir teklifi kabul edene kadar teklif vermeye devam etmesine olanak tanır.

Ardından, ‘Unlock once purchased’ (Satın alındıktan sonra kilidini aç) seçeneğine sahip olursunuz. Bu size, nihai alıcınıza sanatınızın tam, yüksek çözünürlüklü bir versiyonunu ve gizli bir web sayfası veya indirme bağlantısı aracılığıyla ek materyal sağlama şansı verir. Bunun altında, ‘Choose Collection’ (Koleksiyon Seçin) başlıklı en kafa karıştırıcı seçenek var. Bu, blok zincirinin nasıl kurulduğuyla ilgili çok teknik bir sorudur. Buradaki varsayılan seçenek Rarible’dır ve bu şekilde bırakmanızı tavsiye ederiz.

7.Adım: NFT’nizi Satmak İçin Bir Açıklama Ekleyin

Artık listeniz için bir başlık ve açıklama ekleyebilirsiniz. NFT’nizin satma şansını en üst düzeye çıkarmak için, bunu düşünmek için biraz zaman ayırmalısınız. Daha sonra, gelecekte sanatınızın herhangi bir yeniden satışından talep etmek istediğiniz telif ücretlerinin yüzdesini de belirlemeniz istenir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir