Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.340
% 4.05
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.340
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

NFT Fenomeninin Tüm Kripto Cüzdanı Boşaltıldı

NFT

Bir NFT fenomeni, Google’da sahte bir siteye tıklaması sonucu indirilen kötü amaçlı bir yazlım ile NFT’lerini ve kripto varlığını kaybetti.

Twitter’da “NFT God” adıyla bilinen anonim bir NFT fenomeni, 14 Ocak tarihinde yaptığı bir hatalı işlemden dolayı tüm hesaplarını ve tüm dijital geçim kaynağını kaybetmesine neden olan bir saldırıya uğradığını açıkladı.

“Alex” olarak da bilinen NFT God, açık kaynaklı bir video kayıt ve canlı yayın yazılımı olan OBS’yi indirmek için Google’ın arama motorunu kullandığını söyledi. Ancak resmi web sitesine tıklamak yerine, resmi site olduğunu düşündüğü sponsorlu reklama tıklamış.

Saatler sonra Alex’in kullandığı iki Twitter hesabında saldırganlar tarafından atılan bir dizi kimlik avı tweet’inden sonra istediği yazılımın yanı sıra sponsorlu reklamdan kötü amaçlı yazılım indirildiğini fark etti.

Bir tanıdığından gelen mesajın ardından Alex, kripto cüzdanının da ele geçirildiğini fark etti. Ertesi gün saldırganlar Substack hesabına girerek 16.000 abonesine kimlik avı e-postaları gönderdi.

Bu Tür Saldırılar İlk Değil

Blockchain verileri, o sırada yaklaşık 27.000 $ değerinde olan en az 19 Ether’in, mevcut taban fiyatı 16 ETH (25.000 $) olan bir Mutant Ape Yacht Club (MAYC) NFT’sinin ve diğer birçok NFT’nin Alex’in cüzdanından hortumlandığını gösteriyor. Saldırgan ETH’nin büyük bir kısmını birden fazla cüzdandan geçirdikten sonra merkezi olmayan borsa (DEX) FixedFloat’a gönderdi ve burada bilinmeyen kripto paralarla takas etti.

Ne yazık ki NFT God’ın yaşadıkları, kripto topluluğunun Google Reklamlarında kripto çalan kötü amaçlı yazılımlarla ilk karşılaşması değil.

Siber güvenlik firması Cyble’ın 12 Ocak tarihli bir raporu, “Rhadamanthys Stealer” adlı bilgi çalan bir kötü amaçlı yazılımın Google Reklamları aracılığıyla “oldukça ikna edici kimlik avı web sayfalarında” yayıldığı konusunda uyarıda bulundu.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram,Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir