Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.027
% 0.67
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.027
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Nft Alacaksanız Öncesinde Bilmeniz Gerekenler ?

NFT’ Mİ  ALACAKSANIZ ? ÖNCESİNDE BİLMENİZ GEREKENLER NELER ?

Nft ler genellikle koleksiyonlar şeklinde oluşturulmuş varlıklardır. Bunlara örnek olarak, Bored ape yacht clup, Mbox, Mekaverse koleksiyonlarını verebiliriz. Koleksiyonun her bir üyesi puzzle ın bir parçası gibidir ve her biri farklı özelliğiyle kendisine özel bir sanat eseri değeri taşır.

ABD Hazine Bakanlığı'ndan NFT uyarısı: Yeni riskler oluşturabilir

İYİ NFT = NADİRLİK SEVİYESİ

Bir Nft ye sahip olmak istiyorsanız ilk bakmanız gereken şey o Nft nin nadirliğidir. Koleksiyonlar arasında en düşük yaygınlık yüzdesine sahip bir Nft ; bulunması zor ve nadir olduğu için alıcısı ve satıcısı tarafından özel bir parça  olarak karşılanmaktadır.

TAKLİT SATICILARDAN KAÇININ 

Opensea gibi resmi Nft satışı ve alışı için platformlar taklit olmadıklarını kanıtlamak için Twitter,Instagram gibi resmi kanallarına mavi tık alarak kendilerine güveni sağlamakla yükümlüdür. İşte tam da bu yüzden Tanınmış bir satıcıdan Nft almak istiyorsanız satıcının gerçekliğini ve doğruluğunu  iyi analiz etmeniz gerekir. Bunun için ise satıcının sosyal medya hesaplarını ve takipçi durumunu etkileşimi satış işleminin başlangıç zamanını köklümü yoksa yeni mi başlangıç yaptığıyla ilgili detayları, satış istatistiklerini inceleyebilirsiniz. Eğer gerçekten kendiniz için doğru nft yi almak istiyorsanız satıcının performansını da gözden kaçırmamalısınız.

PLATFORMLARIN ALIM SATIM ÜCRETLERİ

Nft satımı esnasında Opensea gibi platformlar satılan Nft için %2.5 lik bir kısım işlem ücreti olarak Opensea ye gider ancak alıcı alım esnasından bunun için bir ücret ödemez.

Dünyanın en büyük NFT pazarındaki işlem hacmi %70'in üzerinde düştü!

NFT LER VE KRİPTO PARALAR ARASI  PİYASA HACİMLERİ KARMAŞASI

Nft ler piyasadaki kripto paralarla aynı hacme sahip değillerdir bu asla unutulmamalıdır. Nft pazar hacmi yaklaşık 10 milyar dolar civarıdır ve bu hacmin düşüp yükselmesi Nftlerin satılıp düzenli olarak alınmasıyla gerçekleşmektedir.

Sonuç olarak Nft ler sayesinde büyük kazançlar elde edebilirsiniz ancak her zaman temkinli olup ayrıntıları göz önünde bulundurmanız gerektiğini unutmayınız.

 

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir