Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$66.379
% 0.43
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 66.379
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

New York Mahkemesi Tether ve Bitfinex’ten USDT desteğini belgelemesini talep etti

New York Yargıcı, Tether ve Bitfinex’ten ihraç edilen sabit kripto para USDT’yi destekleyen finansal belgeleri mahkeme sunmasını istedi.

Bir grup yatırımcı, yaklaşık 3 yıl önce en büyük sabit kripto para ihraççısı Tether ve iş birliği içinde olduğunu kripto borsası Bitfinex’e toplu dava açmıştı. Dava, iki şirketin USDT kullanarak kripto piyasalarını manipüle ettiği ve USDT’nin desteklendiği varlıklar konusunda yanlış beyanda bulunduğu iddiasıyla açıldı.

Güncel durumda New York Mahkemesi Yargıcı Katherine Polk Failla, davacıların yeni talebini olumlu karşıladı ve Tether ve Bitfinex’e tüm sabit kripto para veya diğer kripto para alım satımları veya transferleri için finansal kayıtlar ve işlem kayıtlarını mahkemeye sunmasını emretti. Kararını açıklayan yargıç, davacıların talep ettiği belgelerin USDT’yi destekleyen varlıklarla ilgili olduğu için tartışmasız şekilde önemli olduğunu söyledi.

Bu talebin ardından Tether ve Bitfinex’in avukatları, davacıların bu taleplerini zamanında gündeme getirmedikleri için mahkemenin davacının talebini reddetmesini istemişti.

Tether, tartışmaların odağında kalmaya devam ediyor

Tether, son olarak USDT’nin tamamen destekli bir kripto varlık olduğunu iddia ederek rezervlerinin son birkaç yıllık dökümünü gösteren finansal kayıtların kamuya açıklanmasını önlemek için karşı bir dava açtı. Ancak bu talep, New York Yüksek Mahkemesi tarafından reddedildi.

Geçmiş yıllarda Texas Üniversitesi araştırmacıları tarafından yapılan detaylı bir araştırmada USDT’nin Bitcoin fiyatını manipüle etmek için kullandığına dair güçlü kanıtların olduğu iddia edildi. Ancak Tether ve Bitfinex, tüm bu iddiaları her seferinde reddetti.

USDT, kripto para piyasalarında en yüksek işlem hacmine sahip kripto varlık olarak kripto para borsalarında baz para görevi görüyor. Tether, şu an 68 milyar dolar olan piyasa değerinin tamamen desteklendiği konusunda ısrarlı tavrını sürdürdü. Çoğu zaman desteklenen varlıklar konusunda çeşitli bağımsız kuruluşların raporlarını yayımladı, ancak bazı piyasa katılımcıları, Tether’in uluslararası düzeyde bir bağımsız kuruluş ile çalışmadığı için eleştirilerini sürdürdü.

Tether, son yayımladığı raporda USDT’nin %100 oranında nakit ve banka mevduatları, kısa vadeli mevduatlar ile ABD Hazine Bonolarıyla desteklendiğini bildirdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir