Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$69.987
% 0.56
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 69.987
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

New York Fed, BIS ile Birlikte Fintech Araştırma Bölümünü Başlattı

New York Fed, yaptığı açıklamada, CBDC, stablecoin’ler ve sınır ötesi ödemeler de dahil olmak üzere yeni finansal teknolojiyi inşa etmek ve test etmek için New York İnovasyon Merkezi’nin (NYIC) kurulduğunu duyurdu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

NYIC, New York Fed ve Bank for International Settlements (BIS) ortaklığının sonucunda meydana getirildi. Fed Başkanı Jerome Powell, yaptığı açıklamada inovasyo merkezinin merkez bankaları arasında iş birliğini ve uzmanlık paylaşımını arttıracağını ifade etti

“Bu ortaklık CBDC de dahil olmak üzere dijital para birimleri analizimizi destekleyecek ve sınır ötesi ödemeler daha ucuz hale getirmeye odaklanarak, mevcut ödeme sistemimizin iyileştirilmesi için çabalayacak”

Lansmanda yapılan açıklamaya göre NYIC, beş fırsat alanına odaklanmayı planıyor. Denetleyici ve Düzenleyici Teknoloji, Finansal Piyasa Altyapıları, Paranın Geleceği, Açık Finans ve İklim Riski. NYIC, Temmuz ayında New York Fed’in bünyesine katılan Per von Zelowitz tarafından yönetilecek.

Sanat etkinlikte konuşan Zelowitz, CBDC’nin kritik bir alan olduğunu kaydetti:

“Ancak CBDC’ler stablecoin‘lere ve kripto para birimlerine ve biizm bakış açımızla ilgili olabilecek diğer alanlara özgü çalışmaları da içerebilir”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir