Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.015
% 1.86
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.015
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

New York Başsavcısından Celsius eski CEO’suna dolandırıcılık davası !

İflas eden kripto kredi kuruluşu Celsius’un eski CEO’suna New York Eyalet Başsavcısı tarafından yatırımcıları dolandırdığı iddiasıyla dava açılıyor.

Basında gösterilen haberlere göre New York Eyaleti Başsavcısı Letitia James, Celsius’un kurucusu Alex Mashinsky’ye şirketine yanıltıcı açıklamalarda bulunduğu ve eyalet yasalarına gerektirdiği gibi uymadığı iddiasıyla dava açmaya hazırlanıyor.

New York Savcılığı yatırımcıların kayıpları için harekete geçti

Başsavcı, kripto yatırımcılarının kayıplarını gidermek ve sorumluların gerekli cezaları alması için harekete geçildiğini açıkladı.

Başsavcı James, Mashinsky’nin yatırımcılarına Celsius’un düşük riskli yatırımlar yapacağını ve yalnızca saygın şirketlere varlık ödünç vereceğini söylediğini iddia ediyor. Ancak bunun aksine yüksek riskli karşı taraflara rutin olarak varlık ödünç vererek yatırımcılarını “mali yıkım” durumuna uğrattığı da iddialar arasında.

celsius

Basın açıklamasına göre New York Başsavcısı James davayı kazanırsa Mashinsky’nin New York’ta bir daha iş yapması engellenecek ve ayrıca yatırımcılarına tazminat, tasfiye ve tazmin meblağı ödemesinin önü açılacak.

Celcius,Temmuz 2022’de yerel varlığının %99’undan fazlasını kaybettikten sonra iflas başvurusunda bulunmuş ve yatırımcı işlemlerini durdurmak zorunda kaldığını açıklamıştı.

Celcius’un iflası sonrasında, şirket kapanma nedeni olarak aşırı piyasa dalgalanmasını göstermişti.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram,Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir