Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.167
% 0.65
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.167
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Neobank N26, ABD Pazarından Çıkışını Onayladı

Alman neobank* N26, Amerikan cari hesaplarının 11 Ocak 2022’den sonra kapatılacağını açıklayarak ABD operasyonlarını tamamen durdurdu. Daha önce, kurucu ortak ve CEO Max Tayenthal, Insider’a ABD’nin artık bir öncelik olmadığını söylemişti. Şirket artık Avrupa’ya daha yakın bir yerlere odaklanmayı planlıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Şirket, Brexit’i kilit faktör olarak göstererek Şubat 2020’de İngiltere’deki faaliyetlerini durdurdu, ancak kararda işletme maliyetlerinin de rol oynadığı anlaşıldı.

N26, yakın zamanda iddia edilen kara para aklama sorunları nedeniyle ateş altında kaldı ve Alman düzenleyici BaFin, sorunlar çözülene kadar kaydolan kullanıcı sayısına bir üst sınır koydu.

Bununla birlikte, geçen ay Third Point Ventures ve Coatue dahil olmak üzere yatırımcılardan 9 milyar doların üzerinde bir değerlemeyle 900 milyon dolarlık bir artış sağlayan neobank için işler iyiye gidiyordu. N26, ABD hakimiyeti hedefine son veren tek Avrupa neobankası değil. Geçen ay Monzo, düzenleyicilerin onaylanmalarının olası olmadığını söylemesinin ardından ABD bankacılık lisansı başvurusunu geri çekmişti.

*Neobank Nedir?

Neobank, Wikipedia’ya göre geleneksel fiziksel şubeleri olmadan yalnızca çevrimiçi olarak çalışan bir banka türüdür.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir