Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.410
% 0.78
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.410
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

NEAR Stablecoin’i USN Resmi Olarak Piyasaya Sürüldü! USN Nedir?

Near Protocol

$USN nedir?

$UST’nin büyüme potansiyelini ve $FRAX’ın güçlü sabit savunmasını birleştiren $USN, bir token olarak $NEAR’ın yardımcı programına yeni bir katman eklerken NEAR ekosisteminde likiditeyi yeniden başlatmanın en etkili yollarından biri olarak ortaya çıkmıştır.

USN; TerraUSD (UST) ve Frax Finance’e (FRAX) benzer, ABD dolarına sabitlenmiş; ancak dolar nakit rezervi tutmayan, merkeziyetsiz bir stablecoin’dir. USN stabilcoin’i, NEAR blockchain’inin yerel token’i olan NEAR’a teminat olarak yatırılarak mint edilebilir.

Bir DAO olarak çalışan Decentral Bank adlı bağımsız bir ekip, USN stablecoin çalışmalarına liderlik ediyor. Decentral Bank, DAO’ya katkıda bulunan NEAR’ın DeFi kolu Proximity Labs ile iş birliği içinde çalışıyor.

Bir Proximity Labs sözcüsü, USN’nin DeFi protokolleri için likiditeyi yeniden başlatmanın etkili bir yolu olarak hizmet edebileceğini söyledi. NEAR ekosisteminde yer alan Ref Finance, Burrow, Aurigami ve Bastion gibi protokoller de USN stablecoin’i kendi sistemlerine entegre etmeye karar verdi.

USN stablecoin, Decentral Bank’tan yıllık yaklaşık %10 faiz ödeyecek. Bu getiri, Decentral DAO’nun güvenlik doğrulayıcıları ile yerel NEAR token’lerinin stake edilmesinden kazanılan gelirden elde edilecek ve şu anda minimum olarak yaklaşık %11 getiri sağlayan bir süreç olacak. DAO’ya göre; USN getirisi, NEAR stake yüzdesine ve token’lerin piyasa değerine bağlı olarak değişecek.

Decentral Bank DAO, USN’nin dolar sabitini desteklemek için birkaç stabilizasyon mekanizmasına sahip olacak. Bunlardan ilki, USN stablecoin’in yaklaşık bir dolar değerinde NEAR token’i ile işlem yapmasını sağlayacak olan bir arbitraj sistemi. İkincisi ise DAO hazinesine ait NEAR ve USDT token’lerinden oluşan bir “rezerv fonu”. Bu fon için ne kadar harcanacağı ise henüz belli değil.

Decentral Bank DAO, Rezerv Fonunun ve ana akıllı sözleşme operasyonlarının tüm yönlerini yönetir. DAO ayrıca Rezerv Fonunun $NEAR kısmını stake etmek için oy kullanabilir ve stake ödüllerini USN’ye entegre eden protokollerin kullanıcılarına dağıtabilir. Decentral Bank, lansman sırasında CEX’ler ve DEX’lerde USN’nin başlangıç ​​likiditesini başlatmak için Proximity Labs’tan bir hibe alacak.

Kullanıcılar, 25 Nisan’dan başlayarak NEAR web cüzdanlarından temel akıllı sözleşme aracılığıyla $NEAR kullanarak $USN mint edebilirler. Ayrıca; kullanıcılar, Ref Finance’in StableSwap’ında $USN ve $USDT arasında geçiş yapabilir.

تويتر \ NEAR-India على تويتر: "New Wallpaper!!🚨 Let the world know your love for @NEARProtocol_IN 🔥 #Wallpapers #wallpaper #cryptoindia #IndiaWantsCrypto #IndiaForCrypto #Crypto #cryptocurrencies #NEAR #nearindia #bitcoin #NearEcosystem ...

 

Yakın gelecekte, kullanıcılar $USN’nin diğer zincirlerin yanı sıra CEX’lere de entegre edilmesini bekleyebilirler. $USN benimsenmesinin ardından, NEAR’da doğal bir varlık olarak protokol düzeyinde de entegre edilebilir ve bu, gaz ve depolama ücretlerini ödemek için kullanılacaktır.

NEAR Protocol Nedir?

NEAR Protocol, WebAssembly ve EVM çalışma zamanları aracılığıyla birden çok dilde akıllı sözleşmeleri destekleyen, proof-of-stake sistemiyle çalışan bir layer-1 blockchain’idir. NEAR; hızlı, güvenli ve sonsuz ölçeklenebilir olacak şekilde tasarlanmıştır. NEAR’ın vizyonu, insanların finansı, yaratıcılığı ve toplumu yeni ve kapsayıcı yollarla yeniden tasarlamalarını sağlayan bir ağ oluşturmaktır.

NEAR, ödüllü bir mühendis ve girişimci ekibi tarafından kullanımı basit, kapsayıcı ve çevre dostu olacak şekilde inşa edilmiştir. NEAR, A16Z, Pantera Capital, Electric Capital, Dragonfly Capital, Coinbase Ventures, Blockchain.com ve Baidu Ventures gibi en iyi VC’ler tarafından desteklenmektedir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir