Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$66.429
% 0.46
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 66.429
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Nasdaq, Bu 9 Metaverse Coin’e Dikkat Çekti: İzleyin!

Metaverse coin piyasası son boğa koşusunu sırtlayan projeleriyle güçlü bir ivme yakaladı. Teknolojik gelişmeler eşliğinde giderek daha fazla yatırımcının dikkatini çekiyor. Pek hangi projeler yılın geri kalanında piyasa liderlik edecek? Analist Scott Jeffries’in katkıda bulunduğu Nasdaq listesi bu soruya cevap arıyor.

2022 için alınabilecek en iyi 9 metaverse coin

ApeCoin (APE)

ApeCoin, Ethereum tabanlı ERC-20 standartlarını taşıyan bir kripto para birimdir. Yönetişim ve hizmet token’i olarak, yatırımcılarının Ape ekosisteminin yönetimine katılmasına izin verir ve yalnızca Apecoin yatırımcılarına sunulan oyunlara ve diğer ürün ve hizmetlere erişim sağlar.

Önümüzdeki dönemlerde, Apecoin yatırımcıları kripto paralarını, popüler Bored Apes Yacht Club NFT’lerini yaratan Yuga Labs’ın yakında çıkacak bir metaverse oyunu olan Otherside’da kullanabilecekler. Metaverse haberlerinde aktardığımız üzere, Yuba Labs kısa süre önce APE token yatırımcılarının Otherside’da parsel satın almalarına izin veren sanal bir arazi satışından yaklaşık 320 milyon dolar topladı. Yatırımcılar 55.000 lot veya “Otherdeeds” satın aldı ve 45.000’i Yuba Labs NFT sahipleri ve proje geliştiricileri gibi diğer kişilere gitti. Satış, Ethereum ağında o kadar çok trafik yarattı ki, her kullanıcının Ethereum üzerinden bir işlem yapmak için ödediği ücret olan “gas ücretlerini” fırlattı.

Apecoin 17 Mart’ta piyasaya sürüldü ve bu sırada maksimum 1 milyar arzının yaklaşık %30’unun dolaşımda olması bekleniyor. Yepyeni bir token olarak konumuna rağmen, halihazırda 2.435 milyar dolar piyasa değerine sahip ve bu da onu en büyük metaverse coin projelerinden biri haline getiriyor.

Sandbox (SAND)

Metaverse coin projesi The Sandbox etkileyici bir performans gösterdi. Platformun yerel token’i SAND, 2021 boyunca sürekli yükselişteydi ve nihayet son çeyrekte 1 doları geçerek yukarı yönlü seyrine devam etti. 17 Mayıs itibariyle 1.36 dolardan işlem görüyor.

VR yönü ile Sandbox metaverse vizyonunu genişletiyor. Sandbox aslında bir oyundur ve Atari gibi oyun markalarının desteğine sahiptir. HSBC kısa süre önce Sandbox üzerinde sanal gayrimenkul satın aldı. Ancak ağırlıklı olarak NFT’lerin yaratılmasına ve ticaretine dayanıyor. Oyuncular, SAND metaverse tabanlı token kullanarak NFT’ler oluşturabilir. Diğer sayısız kripto para projesi gibi, Sandbox da Ethereum’a dayanıyor.

Bir başka umut verici faktör, 1,23 milyarı kullanımda olan 3 milyar sınırlı arza sahip olması. 17 Mayıs itibariyle piyasa değeri 1,6 milyar dolar.

Decentraland (MANA)

Popülerlik açısından Decentraland, haberlerde sıkça yer alan bir metaverse coin projesidir. Bu kısmen, platformun yerel kripto para birimi MANA için önemli kazanımlara yol açan NFT çılgınlığından kaynaklanıyor. Birçok NFT yatırımcısı, platformu NFT’lerini göstermek için kullanmaya başladı. Ancak Decentraland’in tek özelliği NFT’ler değil. Ana özelliği olarak, sanal arazi satın alabilir ve sanal oyunlar ve diğer kripto paralar yaratabilirsiniz – Türkçe anlamı “merkezsiz” olan ismi Decentraland ismi buradan gelmektedir.

Yakın bir tarihte, lüks mal ve sanat borsası Sotheby’s, Decentraland’da bir arsa satın aldı ve Londra ofislerinin bir kopyasını oluşturmak için metaverse platformunu tercih etti. Bu haberle, büyük şirketlerinde metaverse projeleriyle ilgilendiği söylenebilir.

2017 yılında kurulan Decentraland, tanınması zaman alan eski projelerden biridir. MANA’nın performansı hakkında yazılacak bir şey olmamasına rağmen, piyasa değeri Mayıs ayı itibariyle etkileyici bir şekilde 2,28 milyar dolar seviyesinde bulunuyor ve bu da onu piyasa değerine göre en büyük metaverse coin yapıyor. Çoğu kripto para gibi MANA da yılın başından bu yana önemli ölçüde düştü, ancak bir yıl öncesine göre %8’in üzerinde değerlenmiş durumda.

Highstreet (HIGH)

Highstreet, en azından metaverse uygulamaları açısından sanal gerçeklik desteğine sahip ilginç bir metaverse projesidir. Birincisi, HIGH token kullanarak metaverse’deki şeyler için alışveriş yapabilirsiniz. Bazı Shopify mağazaları zaten platforma entegre edildi. Aynı zamanda oyun oynama özelliğine sahip ve radarında NFT’lere de var, bu nedenle teknoloji ve kripto trendleri konusunda güncel görünüyor. Dahası, HIGH artık Coinbase’de listeleniyor.

Proje, teknoloji şirketi HTC tarafından desteklenmektedir. Ağustos 2021’de 5 milyon dolarlık fon topladı. Mayıs 2022 itibariyle piyasa değeri 24,68 milyon doların üzerinde.

Floki Inu (FLOKI)

Nasdaq listesinde yer alan Floki Inu, meme token temellerine sahiptir, ancak özellikle düşük değerli kripto para birimleri arayanlar için geçerli metaverse kriptoları için çalışıyor. Floki, başka bir kripto projesinin adı olan Shiba Inu ve Elon Musk’ın köpeğinden ilham aldı. Projenin web sitesi, meme’leri gerçek dünyadaki kullanım örnekleriyle birleştirmeyi hedeflediğini söylüyor. Ayrıca bir oyun ve NFT pazarının yanı sıra bir içerik ve eğitim platformu başlatacağını da söylüyor. Floki Inu’nun piyasa değerini 78 milyon dolar ve 17 Mayıs’ta 0.0000087 dolardan işlem görüyor.

Metahero (HERO)

Metahero, 3D tarama kullanarak gerçek dünyadaki nesnelerin ve insanların HD avatarlarını oluşturma etrafında dönen yeni bir metaverse projesi. Şirket, Doha’da nesneleri tarayan ve Metahero için dijital, 3D formlarını oluşturan bir tarama odası bile kurdu. Daha sonra bu amaçla Wolf Studio ile stratejik ortaklığını duyurdu. Projenin yerel kripto para birimi HERO, Mayıs 2022 itibariyle 84,8 milyon dolar piyasa değerine sahip. Listedeki diğer projelerden nispeten daha küçük olmasına rağmen, bunun nedeni projenin çok yeni olmasıdır.

Terra Virtua Kolect (TVK)

Terra Virtua Kolect, NFT’lerin piyasada olmadığı 2017 yılına kadar uzanan bir projedir. Ancak, şimdi tamamen NFT’lerle ilgili bir sanal ortam. Yerel tken TVK’yi kullanarak diğer üyelerden NFT’ler oluşturabilir, satabilir ve satın alabilirsiniz. Terra Virtua Kolect NFT’lere bağlı olduğundan, NFT yatırımındaki artış göz önüne alındığında muazzam potansiyellere sahip. CoinMarketCap’e göre platform web, PC ve artırılmış gerçeklik/VR ortamlarıyla uyumludur.

TVK’nın piyasa değeri şu anda 28,87 milyon doların üzerindeyken, YTD performansı %80. Bununla birlikte, NFT oyunu Kawaii Islands ile yakın zamanda yapılan bir ortaklık gibi yeni ortaklıklar, kullanıcı tabanını uzun vadede uygulanabilir kılmak için yeterince artırabilir.

Star Atlas (ATLAS)

Star Atlas (ATLAS), çarpıcı grafikler sunan bir oyuna dayanan metaverse projesidir. Oyun, oyuncuların son derece fütüristik bir ortamda toprakları fethedip kaynak toplayabilecekleri geleceği – tam olarak 2620 yılını – gösteriyor.

Halen geliştirilmekte olan Star Atlas, oyun oynayarak kazanılan bir metaverse token ATLAS’ı da içeriyor. Star Atlas’ı oynadıkça ve bir şeyler başardıkça para kazandığınız, ödüle dayalı ortalama bir oyun olarak düşünebilirsiniz. Ancak bu durumda, ödüllerin kazanç sağlama potansiyeli vardır. Oyun, Ethereum tabanlı projelere kıyasla düşük işlem ücretlerinin avantajını sağlayan Solana tabanlıdır. ATLAS’ın piyasa değeri 20 milyon doların üzerinde ve 0.009655 dolardan işlem görüyor

Enjin (ENJ)

Oyunlarda çok sayıda metaverse coin göreceksiniz ve Enjin de bir istisna değil. Enjin, daha sonra oyunda ilerlemenize yardımcı olacak varlıkları satın almak için kullanabileceğiniz yerel token ENJ’yi “basabileceğiniz” (mint edebileceğiniz) metaverse tarzı bir oyun ortamıdır. İlaçtan karakterinizin özelliklerini geliştirmeye kadar oyundaki her şey ENJ ile ödenebilir. Yani aynı zamanda bir pazar yeri gibidir.

Enjin ayrıca Ethereum tabanlıdır ve 648 milyon doların üzerinde piyasa değerine sahiptir. Son birkaç ayın düşüşüne rağmen, ENJ piyasaya sürüldüğü 2017’den bu yana yaklaşık %4077 değer kazandı. Ayrıca, kısa süre önce Polkadot’ta 100’den fazla oyun ve uygulamayı kullanıma sunan ilk NFT parachain’i piyasaya sürdü.

Metaverse coin nedir?

Metaverse, insanların alışveriş yapabileceği, oyun oynayabileceği, para birimleri ve nesneler satın alabileceği ve takas edebileceği sanal bir evrenin arkasındaki teknolojidir. Bunu artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik, sosyal medya, oyun ve kripto para birimlerinin bir kombinasyonu olarak düşünebilirsiniz.

Metaverse dünyasında kripto para birimleri “para” görevi görmektedir. Ekonomisi Blockchain konseptine dayanmaktadır. Bu doğal olarak “metaverse coin’leri”, “metaverse token’leri” ve “metaverse kriptosu” terimlerinin ortaya çıktığı yerdir. Her metaverse projesi, söz konusu ortamdaki işlemler için kullanılan kripto para birimlerine sahiptir.

Coinmuhendisi.com olarak hazırladığımız ayrıntılı metaverse rehberine buradan ulaşabilirsiniz.

Mevcut metaverse projeleri

Çok sayıda metaverse projesi halihazırda hareket halinde ve bunların kripto para birimleri satın alınabilir, hatta bazıları belirli borsalarda listelendi. Hem kripto yatırımcıları hem de meraklıları, potansiyel gösterdikleri için bu projeleri izliyorlar. Birleşik Krallık merkezli bir araştırma firması olan Macro’ya göre, 2021’de metaverse coin kazançları %37.000 artışla Bitcoin’i geride bıraktı. Bu arada, piyasa değerine göre en büyük kripto para birimi olan Bitcoin %100 kazanç elde etti. Metaverse projeleri, sanal oyunlardan, her biri benzersiz bir konsept ve hatta bazı gerçek dünya uygulamaları öneren, NFT pazarlarına kadar uzanmaktadır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir