Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.125
% 4.41
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.125
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Nam Salan Analistler: Bitcoin’in Sıradaki Seviyeleri Bunlar!

Altcoin’ler, Terra’nın UST çöküşünün yol açtığı ilk panik ve dolar sabitini kaybeden birden fazla stablecoin’in azalmaya başlaması ve risk seven yatırımcıların varlık alım satımını yılın en düşük seviyelerinde toplamaya çalışmasıyla birlikte bir rahatlama sıçraması gördü. Piyasaya geniş çapta liderlik eden Bitcoin (BTC)’in de sıradaki hamlesi merak edilmeye başlandı. İşte analistlere göre BTC’de sıradaki seviyeler…

Bitcoin’de short squeeze beklentisi

coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere geçen hafta meydana gelen önemli düzeltmeye rağmen, Bitcoin (BTC) boğaları, 2021 boğa piyasası boyunca defalarca savunulan 30.000 dolarlık bölgeye geri dönmeyi başardı. Fiyat, birden fazla ters rüzgar karşısında toparlanmaya çalışırken, traderlar çeşitli metriklere dikkat çekti. Türev traderlarına yönelik veriler, ByBit’te BTC/USD kalıcı sözleşmeleri (perpetual contracts) için Bitcoin uzun ve kısa pozisyonlarını değerlendiren kripto para analiz platformu Coinalyze tarafından sağlandı.

Yukarıdaki grafiğin alt yarısında gösterildiği gibi, kırmızı ile gösterilen short pozisyonlar (açığa satma), son piyasa düşüşü sırasında arttı, bu da türev traderlarının kısa vadede daha fazla düşüş beklediklerini gösteriyor. Coinalyze kurucusu Gabriel Dodan “ByBit uzun/kısa pozisyonlardaki oranı ve fonlama oranında görüldüğü gibi, son birkaç gün içinde piyasa duyarlılığı çok olumsuzdu. Bir short squeeze/sıçrama bekleniyor” dedi.

Bitcoin için 35 bin dolara kısa vadeli bir çıkış bekleniyor

ExoAlpha’nın yönetici ortağı ve baş yatırım görevlisi David Lifchitz’e göre, Bitcoin’in 12 Mayıs’ta 26.716 dolara düşmesi, Mayıs 2021’in en düşük seviyesi olan 28.600 doların altına düşmesiyle dikkat çekiciydi. Lifchitz’in görüşüne göre, 13 Mayıs’ta görülen sıçrama, “birçok kötü haberin ortaya çıkması” ve “UST fiyaskosundan kaynaklanan panik hareketinin gerçekleşmesi” nedeniyle bekleniyordu. Lifchitz’e göre, Mayıs 2021’in en düşük seviyelerinde duran Bitcoin için “temizliğin devam etmesi durumunda sıkı bir duruşla bu nokta iyi bir giriş noktası olabilir”.

Ancak traderlar bir gecede 60.000 dolara dönüşü beklememeli ve bunun yerine daha mütevazı bir kısa vadeli hedef belirlemeliler. Analiste göre 35 bin dolarlık bir hedef makul. Lifchitz, aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Uzun pozisyon: 28.5 bin dolar / Stop seviyesi: 26.5 bin dolar / Kâr hedefi: 34.5 bin dolar yani 6 bin dolar yükseliş / 2 bin dolarlık düşüş = 3/1’lik kazanç-kayıp oranı ve yatırım açısından bakıldığında, bana çekici görünüyor.

V şeklinde bir iyileşme görülebilir mi?

Bitcoin’in yükseliş momentumunu yeniden kazanması için ne gerektiğine dair analiz, piyasa analisti “Rekt Capital” tarafından sağlandı. Pek çok iyimser trader bu son gerilemeden hızlı bir toparlanma umarken, Rekt Capital “tarihin standartlarına göre, nesiller boyu dibi işaret edecek keskin bir V-Şekilli toparlanmanın daha az olası olduğu” konusunda uyardı. “Birçoğu, önceki Mart 2020 BTC ayı piyasası dibinin çok volatil olduğu için bir toparlanma bekliyor. Ancak makro fiyat geçmişi, genişletilmiş aralıkların daha olası olduğunu gösteriyor,” ifadelerini kullandı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir