Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.843
% 5.28
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.843
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Nam Salan Analistler: Bitcoin’in Sıradaki Adımı Bu Seviyelere!

Bitcoin (BTC) boğası geri mi dönüyor yoksa sahte bir şafak mı? Analistler, bu ayki güçlü rallinin ardından lider kriptonun bir sonraki yönüne ağırlık veriyor ve izlenecek temel göstergeleri paylaşıyor

Marcus Sotiriou’ya göre metrikler rallinin devam ettiğini gösteriyor

Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere, kripto piyasası geçtiğimiz hafta keskin bir ralli gördü ve Bitcoin 47.000 dolar seviyesini geri aldı ve Ethereum Ocak ayının başından bu yana ilk kez 3.400 dolara ulaştı. Bu rakamların her ikisi de, en iyi iki kripto ile sırasıyla 34.000 dolar ve 2.300 dolar civarındaki son düşük seviyeleri arasına temiz su koyuyor.

Bu yelpazenin hangi ucunun gerçeğe daha yakın olduğunu yalnızca zaman gösterecek. Ancak bu sadece bir sıçramaysa, güçlü ve sürdürülebilir bir durum mu? Analistler arasında daha fazla görüş ağırlığı yükseliş tarafında görünüyor. İngiltere merkezli dijital varlık komisyoncusu GlobalBlock’ta analist olan Marcus Sotiriou, rallinin devamı için Bitcoin noktalarının çok az hareket ettiğini gösteren on-chain verilere dikkat çekiyor ve şunları söylüyor:

Piyasa duyarlılığı geçen hafta çok yükselişe geçtiğinden Bitcoin 47.000 doların üzerinde konsolide oluyor. Glassnode, Bitcoin arzının %60’ından fazlasının bir yılda hareket etmediğini gösterdiğinden, on-chain ölçümler rallinin devam ettiğini gösteriyor.

Analist, BTC arz yüzdesinin bir yıldan fazla bir süredir değişmediği diğer tek zaman Eylül 2020 olduğunu ve bunun, takip eden sekiz ay boyunca fiyatta %500’lük bir harekete yol açtığını hatırlatıyor. Ayrıca, dün Coinshares’ten gelen bir rapor, Aralık ayından bu yana kripto fonlarına büyük girişler olduğunu gösteriyor.

Kraken: Bitcoin’in fiyat hareketi kritik bir kavşakta

Kripto borsası Kraken tarafından üretilen grafikler, Bitcoin’in fiyat hareketinin kritik bir kavşakta olduğunu gösteriyor.

Kraken analistleri, “Boğa Piyasası Haftalık Destek Bandı, makro eğilimi belirleme eğiliminde olan iki kritik direnç seviyesini izliyor: 20 haftalık üstel hareketli ortalama (20W EMA) ve 21 haftalık basit hareketli ortalama (21W SMA),” diyor. Analistler, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Önceki boğa piyasası döngülerinde, BTC, bir boğa piyasası yükseliş trendini sıçramadan ve sürdürmeden önce 20 haftalık EMA ve 21 haftalık SMA’ya geri döndü. Her iki hareketli ortalamanın altında bir kapanış, ayı piyasasının göstergesidir.

“Bitcoin (BTC)’nin bu haftaki hedefi 45.000 ile 52.000 dolar aralığında”

Japon borsası Bitbank kripto piyasası analisti Yuya Hasegawa, “Bitcoin, Ocak ayından bu yana fiyat için güçlü bir direnç olan 45.000 doları aştı” diyor. Fiyat artışı için net bir tetikleyici olmamasına rağmen, geçen hafta kripto para için Goldman Sach’ın ilk BTC opsiyon işlemi, Cowen’in kripto piyasasına katılımı ve AB parlamentosunun kripto para birimi gibi birkaç olumlu gelişme oldu. Yuya Hasegawa, şu analizi yapıyor:

Bitcoin’in vadeli işlem piyasası, fiyat 40.000 doların altında dalgalanırken ve Pazar günü yaklaşık 71 milyon dolarlık tasfiyeyle sonuçlanan Pazar kırılmasının hemen öncesinde kısa pozisyonlar biriktiriyor.

Analist, BTC için teknik analizde ortaya çıkan yükseliş göstergeleri olduğunu da kaydediyor. Analiste göre, teknik açıdan bakıldığında, Bitcoin yükseliş eğilimine işaret eden ve muhtemelen kısa vadede toparlanmaya devam edecek olan yükselen bir üçgenden ayrıldı. Ayrıca analist, Bitcoin’in bu haftaki hedef aralığının 45.000 ila 52.000 dolar arasında olduğunu da sözlerine ekliyor.

“Bitcoin son fiyat hareketi, 2019’daki piyasa yapısını anımsatıyor”

Kripto traderı ve analisti Peter Brandt, lider kripto paranın 2022’nin en yüksek seviyelerini yazdırmakla tehdit ettiği için Bitcoin’i (BTC) yakından takip ediyor. Bitcoin’in 2018 çöküşünü doğru bir şekilde tahmin etmesiyle tanınan deneyimli analist, Bitcoin’in son fiyat hareketinin, BTC’nin boğa döngüsünün ilk ayağını ateşlemeden önce 3.500 dolara düştüğü Nisan 2019’daki piyasa yapısını anımsattığını söylüyor.

BTC modeline yükselen üçgen (altta) denir. Schabacker’da Asc Tris hakkında bilgi edinin, Çalışma III, sayfa 93. Ayrıca, mevcut modeli 2019’daki benzer bir yapıyla karşılaştırın (üstteki resim).

Peter Brandt’ın grafiklerine bakıldığında, yükselen üçgen modelinden kopuş, Bitcoin’in bir taban oluşturduğunu ve boğa piyasasının bir sonraki ayağını başlatmaya hazır olduğunu gösteriyor. Ancak analist, teknik bir kırılmanın bile Bitcoin’in 2019 rallisini takip edeceğini garanti etmediğini vurguluyor ve şunları belirtiyor:

Grafikler geleceği tahmin etmez. Grafikler olasılık bile sunmuyor. Grafikler olasılıkları önerir ve bir trade programında riskleri yönetmede faydalıdır. Grafik desenleri çalışabilir, başarısız olabilir veya dönüşebilir. Lazer gözleri yeniden belirir ve BTC durursa, dikkatli olun.

Dave the Wave takma adlı analist, Peter Brandt’in ileti dizisine, Bitcoin’in haftalık zaman diliminde daha büyük bir artan üçgen oluşturduğunu gösteren bir cevap verdi ve BTC’nin tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69.000 dolara kadar yükselebileceğini öne sürdü. Peter Brandt’e göre, Bitcoin’in fiyat hareketi Dave the Wave’in grafiğini takip edebilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir