Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.052
% 0.82
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.052
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Nam Salan Analist: Bu Altcoin’ler Devasa Olacak!

Popüler analist, Ethereum‘dan sonra ikinci en büyük DeFi blockchaini haline gelen Terra için boğa durumunu ortaya koyuyor ve popüler altcoin Solana’nın bir geri dönüş yapıp yapamayacağını tartışıyor. Kripto marketi Dexterity Capital’in kurucu ortağı Michael Safai, yatırımcıların değişken piyasalarda altcoinleri nasıl alıp satabileceklerini açıklıyor. Ve kriptonun en popüler iki altcoin projesi olan Solana (SOL) ve Terra (LUNA) hakkındaki görüşlerini paylaşıyor. Detaylar coinmuhendisi.com’da.

2 altcoin projesi öne çıkıyor

Ocak ayında, Bitcoin (BTC) %19 düşerken altcoinler daha da sert sarsıldı. Kripto işlem şirketi Genesis’in Ocak ayı piyasa raporuna göre Solana (SOL) ve AVAX gibi popüler tokenler sırasıyla %44 ve %39 düştü. Şimdi son beş gün içinde, duyarlılık değişti ve Bitcoin %6 artarken AVAX %11 artıyor. Dexterity Capital, kripto sahnesindeki eski kurumlardan biri biri. Dexterity Capital’in kurucu ortağı Michael Safai, “Kışları gördük, döngüleri gördük, bunu dört yıldır yaptık, her şeye hazır olmak istiyoruz” dedi. Safai’ye göre, geçen yıl firma 1,2 trilyon doların üzerinde kripto para işlemi yaptı. Financial Times, Dexterity’nin günde 2 milyar ila 4 milyar dolar arasında kripto para ticareti yaptığını bildirdi.

Safai’nin firması yönlü risk almadığından, altcoinlerdeki likidasyonların ve oynaklığın kâr ve zararlarını nasıl etkileyeceğine odaklanıyorlar. Bazı küçük tokenlerin oynaklığını yönetmek için kullandıkları işlemlerin püf noktaları, yönetmek ve uç durumlara hazırlanmak için iyi fiyatlandırma modellerine ve geçmiş verilere sahip olmaktan geçiyor. Safai şöyle diyor:

Çok fazla aktivite olduğunda, tekliflerimizi geri çekebiliriz. Yani normal zamanlarda orta nokta fiyatının her iki tarafında 50 [baz puan] teklif ediyor olabilirsiniz. İşler gerçekten telaşlı hale geldiğinde, 100’e [baz puan] geri çekebiliriz. Bu tür bir işleme dinamik geri çekilme diyoruz, bu yüzden onunla böyle başa çıkıyoruz.

Analiste göre, Solana ve DeFi alanındakiler gibi altcoinlerin çoğu, Bitcoin ve Ether gibi “mavi çipler” ile ilişkilidir. Yani bu mavi çipli kriptolar düştüğünde, altcoinler de düşer. Bununla birlikte, altcoin işlem defteri, daha büyük fiyat dalgalanmalarına ve daha büyük kayıplara neden olabilecek Ether ve Bitcoin kadar derin ve likit değildir. Safai, “Borsa, pozisyonumu tasfiye ettiğinde daha fazla kayma olacak ve Solana fiyatını daha da aşağı çekmeye zorlayacak. Ve bu döngü, bir tür kademeli olarak daha fazla tasfiye meydana geldikçe tekrarlanıyor” şeklinde konuştu. Ünlü analist Safai, tasfiyelerin altcoinlerden tamamen kaçınmak için bir neden olmadığını söyledi. Yatırımcıların bu konuda akıllı olmaları gerektiğini vurguluyor çünkü pek çok proje gerçekten harika işler çıkarıyor. Safai, “Uzun vadede altcoinlerde olmak gerçekten iyi ama darbelere hazır olmalısınız…Kısa vadeli bir tradersanız, sadece nasıl hedge yapacağınız konusunda akıllı olmanız ve iyi çeşitlendirilmiş olduğunuzdan emin olmanız gerekir” diyor.

Terra (LUNA)’da iyimse durumda

Traderlar ve yatırımcılar arasında en popüler alt paralardan biri, algoritmik stablecoinlere odaklanan birinci katman bir blockchain protokolü olan Terra (LUNA). Geçen hafta, Terra destekli varlıklar ilk önemli girişlerini 1,4 milyon dolarlık kaydetti. Önde gelen pazar teknisyeni JC Parets, Terra’yı (LUNA) yılın başında en iyi seçimlerinden biri olarak adlandırdı ve son günlerde Bitcoin 41.000 doları aşarken bu görüşü yineledi. Bir dizi yatırımcı ayrıca, 2022’de Bitcoin’e göre daha yüksek performans için en zorlu rakiplerden biri olarak Terra’yı vurguladı. Ancak zaten baskın olan Ethereum’un beğenileriyle gerçekten rekabet edebilir mi? Safai, “Bence Terra, bir kullanıcı tabanı ve topluluğu çekmek konusunda çok agresif davrandı” diyor. Ancak yatırımcılar, Terra’nın, muhtemelen benimsenmede rol oynayan çapa protokolünü kullanarak Terra stablecoin için USD hissesi veren yatırımcılara cömert getiriler sağladığını bilmelidir.

Solana (SOL) geri dönüş yapabilir mi?

Safai kişisel hesabında, uzun vadede elde tutulabilecek çok çeşitli tokenler bulunduruyor. Safai, “Ethereum harika oldu… Ama bunlardan bazıları, Ethereum’un henüz sunamadığı bazı ilginç özellikler sunacak ve bazıları sadece devasa olacak” diyor. Birçok yatırımcının Ethereum ile rekabet edebileceğini iddia ettiği bir blockchain Solana idi. Ancak, son haftalarda fiyatı etkileyen çeşitli teknik sorunlarla boğuştu. Safai, “Halkın gözündeki parlaklığın bir kısmını kesinlikle ortadan kaldırsalar da, bunun inşa ettikleri şeyin kalitesini değiştirdiğini düşünmüyorum. Bence Solana’nın birçok harika destekçisi var” diyor.

Birkaç yıl önce Ethereum ile meydana gelen benzer sorunları vurguluyor uzman. Safai, “Yani, daha da geriye giderseniz, Ethereum işlemleri geri almak zorunda kaldı, tabii ki Ethereum klasik bölünmesi vardı, bunlar diş çıkarma sorunları ve bunlardan kaçınmak gerçekten zor” dedi. En azından şimdilik, teknik zorluklara rağmen Solana konusunda iyimser olduğunu söyleyen büyük Bitcoin boğa ve hedge fon başkanı Mark Yusko’yu etkilemiyor. Yusko, yakın tarihli bir röportajda, “Önümüzdeki fiyatta muhtemelen bir miktar potansiyel dalgalanma var. Ama uzun vadede, bence bu harika bir protokol” diyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir