Kriptolar:
29213
Bitcoin:
$63.031
% 0.19
BTC Dominasyonu:
%54.2
% 0.10
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 0.46
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.031
BTC Dominasyonu:
% 54.2
Piyasa Değeri:
$2.29 T

Müşterilerden FTX’e Dava

FTX

FTX’in hizmet verdiği çoğu ülke yaşanan iflastan sonra borsa ve kurucusu Sam Bankman-Fried’a dava açmak için sıraya girerken, bir grup eski müşteri paralarını geri almak için harekete geçti.

27 Aralık’ta Delaware Bölgesi Birleşik Devletler İflas Mahkemesi’nde eski FTX müşterileri tarafından dava  açıldı. Dört davacı, 1 milyon kişiye kadar ulaşabilecek eski müşterilerinin tamamını temsil ettiklerini iddia ediyor. Açılan davanın amacı, FTX US veya FTX.com tarafından tutulan dijital varlıkların ilk olarak yatırımcılara değil müşterilerine iade edilmesine yönelik öncelik kazanmak olduğu bildirildi.

Davacılar, borsanın Kullanıcı Sözleşmesinin, platformun müşteri fonlarını borçlanma veya işletme giderleri için kullanma dahil olmak üzere kendi amaçları için kullanmasına izin vermediğini vurgulamaktadır. Şikayete göre, müşteri fonlarının hesaplardan çıkarılması, “müşteri mülkünün izin verilmeyen bir şekilde karıştırılması, kötüye kullanılması, kötüye kullanılması veya dönüştürülmesi” anlamına geliyor.

Bu nedenle, Şirket tarafından dondurulan ve müşteri malı olarak izlenebilen herhangi bir fon, müşterilere geri ödeme yapılana kadar müşteri dışı masrafları, talepleri veya alacaklıları ödemek için kullanılamayacağı bildirildi.

“Müşteriler, FTX Group ve Alameda’nın azalan mal varlıklarını paylaşmak için bu iflas işlemlerinde teminatlı veya genel teminatsız alacaklılarla birlikte sıraya girmek zorunda kalmamalıdır.”

Kısa bir süre önce Adalet Bakanlığı FTX’in yaklaşık 372 milyon dolarlık kayıp dijital varlıklarının nerede olduğuna ilişkin bir soruşturma başlattı. Borsa, 12 Kasım’da, iflasının ve iç çöküşünün ortasında, müşterilerini bilinmeyen bir fail tarafından borsadan aktarılan en az 228.523 Ether ile ilgili anormal cüzdan etkinliği konusunda uyardı.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir